Print this page

Pozor, na trhu sa objavili nepoctivé e-shopy s predraženými rúškami a ďalším pochybným tovarom Ilustr. reprofoto youtube MZ ČR

Na trhu s e-shopmi sa objavili nové obchody, ktoré zneužívajú súčasnú situáciu a rúška a podobný tovar ponúkajú za prehnané ceny.

Upozorňuje nákupný poradca Heureka, ktorý aj preto pristúpil k sprísneniu systému kontroly pre registráciu e-shopov. Zároveň do relevantných nákupných kategórií pridala oznam, ktorý upozorňuje nákupcov, aby si dávali pozor na predražený tovar alebo nedôveryhodné e-shopy.

„V kategóriách, v ktorých sa vo väčšej miere objavujú premrštené ceny a veľa nových neoverených predajcov, zákazníkov pomocou výrazného oznamu nabádame k tomu, aby sa správali ešte obozretnejšie ako obvykle,“ povedala Veronika Molčanová, šéfka zákazníckeho centra nákupného radcu Heureka.sk.
Heureka pozastavuje aktiváciu všetkých novovzniknutých e-shopov, ktoré predávajú iba rúška, respirátory, bezdotykové teplomery a dezinfekciu.
Okrem nových e-shopov Heureka sleduje aj staré e-shopy.sk.

Heureka zbiera podnety aj od Slovenskej a Českej obchodnej inšpekcie. „Nahlásené „rizikové” e-shopy preverujeme, kontrolujeme recenzie a v prípade podozrivých recenzií alebo nekalých praktík ich blokujeme,“ dodáva Molčanová. Zákazníkom tiež odporúča sledovať recenzie e-shopov a vyberať si len tie spoľahlivé a dôveryhodné, ktoré získali certifikát Overené zákazníkmi.