Print this page

Podeľ sa a pomôž, je názov potravinovej zbierky, ktorú spustil Lidl Foto Lidl

V aktuálne ťažkých časoch, keď mnoho ľudí sa ocitlo na pokraji chudoby obchodný raťazec Lidl prišiel s iniciatívou „Podeľ sa a pomôž“ , ktorá má pomôcť tým najzraniteľnejším.

Vo všetkých 144 predajniach diskontného reťazca od októbra prebiehať časovo neobmedzená zbierka trvanlivých potravín a hygienických potrieb. Okrem dlhodobosti sa odlišuje „Podeľ sa a pomôž“ aj tým, že podpora zostáva v regióne a zákazníci tak presne vedia, komu pomáhajú.

Lidl, ktorý má predajne v 92 slovenských mestách, zapojil do projektu „Podeľ sa a pomôž“ celkovo 95 rôznych subjektov. Ide predovšetkým o organizácie a združenia venujúce sa ťažko chorým či inak znevýhodneným deťom, týraným matkám, ľuďom bez domova či rôzne centrá sociálnych služieb a iné komunitné organizácie.

V rámci zbierky bude v každej predajni diskontu za pokladnicou číslo 1 umiestnený špeciálne označený kôš, do ktorého môžu zákazníci podľa vlastného uváženia odovzdať trvanlivé potraviny či hygienické potreby. Informácie o podporenej organizácii sú uvedené na spomenutom koši i na plagáte vo výlohe predajne.

Foto: Lidl

„Naši zákazníci už mnohokrát poukázali, že majú srdcia na správnom mieste a ochotne spolu s nami pomáhajú tým, ktorí to naozaj potrebujú. Počas korona krízy sme všetci boli svedkami obrovskej vlny solidarity, no zároveň sa, žiaľ, zvýšil počet ľudí, ktorí sa ocitli v neľahkej situácií. Rozhodli sme sa preto spustiť zbierku potravín, ktorá bude dlhodobá a skutočne adresná. Môže sa do nej zapojiť každý zákazník, ktorý tak podporí konkrétnu organizáciu vo svojom meste,“ vysvetlil Matúš Gála, generálny riaditeľ obchodného reťazca, a dodal: „Opakovane sa nám potvrdilo, že dobro spája a že ľudia majú záujem pomáhať komunitám vo svojich mestách. Som preto presvedčený, že aj tento projekt bude úspešný.“ V pravidelných intervaloch podporí organizácie aj Lidl, na začiatok im venoval nákupné poukážky.

"Vážime si, že nás spoločnosť Lidl oslovila v pripravovanom projekte Potravinovej zbierky. Spoločnosť Lidl nám v minulosti viackrát pomohla a vnímali sme ich ako silných partnerov, na ktorých sa môžeme v prípade potreby obrátiť. Nakoľko sa venujeme ženám a ich deťom, ktoré sa nie svojím zavinením ocitli  v náročných životných situáciách, vieme, že zabezpečenie základných potravín im pomáha pri  preklenutí ich  krízového obdobia. Danú spoluprácu so spoločnosťou Lidl vnímame aj ako ocenenie našej činnosti  a prejavenie dôvery, že našu prácu robíme dobre. Ďakujeme, že ste sa rozhodli pridať sa a podporiť organizácie, ktoré sa venujú charitatívnej činnosti," povedala Daniela Gáliková z Brány do života.