Print this page

Sieť Just Eat Takeaway.com kúpila  za 50 miliónov donášku Bistro.sk Foto: Bistro.sk

 Ringier Axel Springer Media AG a spoločnosť Just Eat Takeaway.com podpísali dohodu o predaji online donáškovej služby jedla Bistro.sk.

Bistro.sk si po uzavretí transakcie adaptuje globálnu identitu Just Eat Takeaway.com, ako aj jej európsku technologickú IT platformu. Hodnota transakcie je takmer 50 miliónov eur, s predpokladaným ukončením v nadchádzajúcich mesiacoch roka 2021, oznámili spoločnosti v tlačovej správe.

Holandská spoločnosť Just Eat Takeaway.com so sídlom v Amsterdame patrí medzi globálnych lídrov v online donáške jedla a je jednotkou na viacerých trhoch v Európe – pôsobí napríklad vo Veľkej Británii, Nemecku, Holandsku, Kanade, Austrálii, Rakúsku a ďalších štátoch.

Bistro.sk začalo ponúkať svoje služby v roku 2013, aktuálne spolupracuje s približne 2 000 reštauráciami.

„Akvizíciou Bistro.sk pridávame do portfólia profitujúcu online donáškovú službu jedla, ktorá veľmi dobre zapadá aj do našej geografickej stopy. Táto spoločnosť má silné základy, na ktorých môžeme ďalej stavať: je jednotkou medzi online donáškovými službami jedla na Slovensku, najznámejšou značkou na trhu a priťahuje zákazníkov,“ povedal Jörg Gerbig, COO Just Eat Takeaway.com.

“S Bistro.sk sme priniesli na slovenský trh nový biznis model. Vďaka silnému podnikateľskému duchu sa nám podarilo postaviť najväčšiu donáškovú službu jedla a to úplne od počiatku. Narástli sme z pár objednávok denne na milióny ročne. Dnes nastal čas pre Bistro.sk na ďalší rast. Sme šťastní, že vďaka Just Eat Takeaway.com sme našli partnera, ktorý prináša medzinárodné know-how z tohto segmentu, čo pomôže Bistro.sk rásť. Transakcia je aj súčasťou našej investičnej a rastúcej stratégie na slovenskom trhu, kde sa chceme sústrediť na tri silné piliere online médiá, classifieds a komunity,” povedal Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springer Media AG.