Print this page

BILLA zriadila pre svojich zamestnancov Linku psychologickej pomoci Ilustr. foto: Billa

Spoločnosť BILLA potvrdzuje, že je zamestnávateľom, ktorému záleží na blahu svojho personálu, a to nielen v pracovnej, ale aj v súkromnej oblasti. Pre svojich zamestnancov v predajniach, skladoch aj bratislavskej centrále zabezpečila Linku psychologickej pomoci, ktorá im v ťažkých chvíľach poskytne anonymné a bezplatné psychologické poradenstvo.

Dlhotrvajúca pandémia, verejnosť rozdelená na dva tábory, ekonomická neistota, strach o blízkych a o budúcnosť. To sú len niektoré z príčin, ktoré u ľudí vyvolávajú obavy, úzkosť, smútok či depresiu. Sieť supermarketov BILLA si uvedomuje, že súčasné dianie v spoločnosti výrazne ovplyvňuje duševné zdravie, a preto sa rozhodla svojim zamestnancom priniesť nový benefit. Zriadila pre nich Linku psychologickej pomoci, na ktorej im odborníci anonymne a zdarma poskytnú psychologickú podporu v súvislosti s pandémiou COVID-19, či v iných zložitých životných situáciách.

„Obdobie, ktoré zažívame už dlhé mesiace, je plné negatívnych správ a dôvodov na obavy. Je úplne prirodzené, že ľudia sa po psychickej stránke cítia horšie a nedokážu vidieť to povestné svetlo na konci tunela. Keďže citlivo vnímame situáciu našich zamestnancov, z ktorých sú mnohí deň čo deň vystavení možnej nákaze, rozhodli sme sa ich podporiť Linkou psychologickej pomoci. Aj prostredníctvom nej chceme našim kolegom odkázať, že na svoje problémy nie sú sami a stojíme po ich boku. Veríme, že tento pracovný benefit im pomôže ľahšie prekonať zložité časy,“ povedal Peter Lackó, riaditeľ ľudských zdrojov spoločnosti BILLA.

Na Linku psychologickej pomoci sa s dôverou môžu obrátiť všetci zamestnanci BILLA, ktorí pociťujú ťažkosti v oblasti dodržiavania karantény a sociálnej izolácie, utrpeli stratu blízkeho človeka, majú obavy z finančnej situácie alebo sú obeťou či svedkom domáceho násilia. Odborníci na linke tiež zamestnancov vypočujú a poradia im, ak sa obávajú nákazy koronavírusom a možných komplikácií súvisiacich s touto chorobou. Na pomoc sa rovnako môže spoľahnúť každý zamestnanec, ktorý potrebuje pomoc a povzbudenie pre akúkoľvek závažnú príčinu.