Print this page

Lidl bude mať na Slovensku nového riaditeľa Ilustr. foto: Lidl

Lidl Slovenská republika bude mať od 1. mája nového generálneho riaditeľa. Aktuálneho šéfa Matúša Gálu nahradí Adam Miszczyszyn. Gala prevezme Lidl Belgicko a Luxembursko.

Matúš Gála, ktorý viedol slovenský Lidl od júna 2016, prevezme od mája vedenie diskontného reťazca v Belgicku a Luxembursku. Adam Miszczyszyn pôsobí v Lidli už od roku 2002. V Poľsku pôsobil do roku 2013 ako obchodný riaditeľ na rezorte nákupu. Následne sa presunul do medzinárodnej štruktúry a v rámci Lidl Stifftung pôsobil ako riaditeľ medzinárodného nákupu tovaru.

„Za takmer šesť rokov sa nám spolu s kolegyňami a kolegami podarilo posilniť pozíciu Lidla ako predajcu kvalitných výrobkov za výhodnú cenu, ktorý si zakladá na čerstvosti, je atraktívnym zamestnávateľom a tiež lídrom v spoločenskej zodpovednosti. Som hrdý na naše spoločné výsledky a Lidlu prajem veľa ďalších úspechov,“ povedal Matúš Gála.

„Lidl Slovenská republika je úspešná a hlavne zdravá firma, jeden z lídrov medzi predajcami potravín a tiež zamestnávateľmi. Tím je na všetkých úrovniach vyskladaný veľmi dobre a preto verím, že spoločne budeme pre zákazníkov, zamestnancov, dodávateľov a všetkých našich partnerom aj naďalej správnou voľbou. Som hrdý, že môžem pokračovať v písaní ďalšej histórie Lidla na Slovensku s veľmi profesionálnym tímom,“ povedal Adam Miszczyszyn.

Aktuálne má Lidl na Slovensku 155 klasických predajní, dva outlety predávajúce spotrebný tovar a vlastný onlineshop.