Print this page

Z rádia Aktual odišli ďalší dvaja ľudia Foto: Radio Aktual

 Rádio Aktual, za ktorým stojí Martin Lengyel, začalo vysielať len v máji, a už má za sebou niekoľko odchodov podstatných ľudí.

 
V lete z rádia odišla na vlastnú žiadosť riaditeľka vysielania Tamara Valková.

Viac: Bývalá novinárka Tamara Valková je vo vedení Finančnej správy

V polovičke septembra prestal pre Aktual pracovať novinár a publicista Róbert Kotian. V súčasnosti pripravuje novú reláciu pre tablet.tv s názvom Kaviareň na Patrónke, kde bude prinášať rozhovory s historikmi, spisovateľmi a inými osobnosťami knižného sveta inšpirovaný historickou alebo aktuálnou udalosťou. Okrem toho pre SME pripravuje Magazín o knihách, pre Šport píše publicistické texty.

Z rádia pred niekoľkými dňami odišla aj moderátorka Marta Jančkárová.

Foto: Rádio Aktual

Marta Jančkárová bola dlhé roky redaktorkou a moderátorkou Slovenskej televízie (RTVS). V Rádiu Aktual mala pravidelnú reláciu Súhrn správ s Martou Jančkárovou, ktorá sa vysielala o štvrtej popoludní a v repríze o deviatej večer.
Moderátorka nastúpila tento týždeň do RTVS (do SRo), na pozíciu redaktorky a moderátorky spravodajstva a aktuálnej publicistiky.

„Rádio Aktual je nový projekt a je prirodzené, že personálne zmeny sú v tomto období normálne. Marta Jančkárová dostala ponuku z verejnoprávneho média, odkiaľ k nám aj prišla a prajem jej, aby tam bola úspešná," reagoval na personálne zmeny zakladateľ rádia Martin Lengyel.

„S Robom Kotianom sme ukončili po vzájomnej dohode spoluprácu. Reláciu, ktorú vysielala Marta v čase od 16 do 17 hodiny, sme nahradili dvojhodinovkou od 16 do 18 bez hudby, ktorú vynikajúco moderuje Mária Hlucháňová.
Robert Kotian robil reláciu o knihách. Celkovo meníme koncept programov mimo bežného (líniového) vysielania. Svoj vysielací čas má Laco Lučenič a hovoríme s ďalšími zaujímavými osobnosťami, pretože pripravujeme nové programové formáty," dodal Lengyel.

Jančkárová a Kotian svoj odchod z rádia nekomentovali.