Print this page

Rezník ohlásil ďalšie zmeny vo vedení RTVS Foto: RTVS

  Jaroslav Rezník ohlásil výberové konania, ale len na vybrané pozície.

 

Z vedenia RTVS odchádzajú ďalší ľudia spojení s pôsobením predchádzajúceho šéfa RTVS Václava Miku.

Na poste riaditeľa Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu končí k dnešnému dňu Vincent Štofaník, ktorého nahradí súčasný šéfdramaturg Rádia Slovensko Michal Dzurjanin, ktorý sa vrátil do rozhlasu po nastúpení Rezníka do funkcie šéfa RTVS.

Michal Dzurjanin bol v minulosti redaktorom spravodajstva Slovenského rozhlasu. Následne pracoval ako hovorca Ústavu pamäti národa a bol aj členom a istý čas aj predsedom Rozhlasovej rady. Od roku 2015 bol na tlačovom oddelení ministerstva hospodárstva, kde pracoval s Jurajom Rybanským, ktorý sa stal Riaditeľom sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS.

Odporúčame aj: Rezník sa na nič nehrá, spravodajstvo dal do rúk úradníkom vládnych strán

Na pozíciu šéfdramaturga Rádia Slovensko od 2. novembra prichádza Milan Urbaník. „Je to skúsený profesionál s vysokou mierou kreativity a vášne pre rozhlasovú prácu," konštatoval Jaroslav Rezník. Milan Urbaník bol v minulosti moderátor a šéfredaktor Rádia Frontinus, tvorca a moderátor rannej šou Kokoriko Fun Rádia, ako aj moderátor niekoľkých televíznych projektov v RTVS a TV JOJ. Neskôr bol programovým riaditeľom Rádia Okey, generálnym riaditeľom Rádia HEY! a programovým riaditeľom Anténa Hitrádio.

"Je to neuveriteľné, po dvadsiatich piatich rokoch v rádiách takáto výzva. Ďakujem za prejavenú dôveru vedeniu RTVS. Nesmierne sa teším na pôsobenie v najtradičnejšej rozhlasovej stanici na Slovensku," povedal Urbaník.

Z RTVS odchádza aj bývalý poverený šéf televízneho spravodajstva Juraj Fellegi, ktorého nahradí Igor Rabatin. Fellegi odchádza, lebo nesúhlasí s výberom novej riaditeľky rozhlasového spravodajstva.

RTVS okrem toho 6. novembra vypíše výberové konania na pozície výkonných riaditeľov štúdií v Košiciach a v Banskej Bystrici, do ktorých sa majú možnosť prihlásiť aj súčasní riaditelia. „V súlade s mojím konceptom posilnenia autonómie regionálnych štúdií RTVS chceme dať široký priestor novým ľuďom pri obsadzovaní manažérskych funkcií v regióne," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník generálny riaditeľ.