Print this page

Z RTVS sa rozhodla odísť moderátorka relácie K veci, príčinou je vedenie. Odchádzajú aj ďalší Foto: Archív J. Maťková

Z RTVS odchádza redaktorka Rádiožurnálu a moderátorka diskusnej relácie K veci Jana Maťková.

 "Áno, je pravda, že odchádzam z RTVS. S aktuálnym  vedením spravodajstva RTVS sa žiaľ neviem hodnotovo stotožniť. V rozhlase budem pôsobiť do konca júna," povedala pre Omédiách.com Maťková, ktorá pre RTVS pracovala od roku 2014.

 Foto: Archív J.M.

Z podobného dôvodu odišla pred pár dňami aj Gabriela Kajtárová (na foto hore s Maťkovou).

Maťková aj Kajtárová sú podpísané pod otvoreným listom, v ktorom takmer 60 redaktorov vyjadrili obavy z udržania nezávislosti spravodajstva RTVS.

Na vlastnú žiadosť v RTVS končí aj rozhlasová dramaturgička Nikola Bajánová. „Kamaráti, som úprimne smutná a paralyzovaná. A zároveň som taktiež dnes, z vlastnej vôle, v rozhlase dala výpoveď. Keď budem mať viac pokoja v duši, ešte sa poďakujem všetkým, od ktorých som sa tu naučila naozaj veľa. Teraz sa snažím spracovať dianie,“ napísala na Facebooku.

S ďalšími ľuďmi, ktorí podpísali list, dnes nečakane vedenie RTVS rozviazalo spoluprácu.

Podrobnosti: V spravodajstve RTVS sa začali čistky

Po otvorenom liste nespokojných redaktorov a editorov prišla od Jaroslava Rezníka a šéfov spravodajstva verejná kritika práce redaktorov .
Šéfka spravodajstva rozhlasu Petra Stano Maťašovská začala o tejto skupine rozprávať v médiách s pohŕdaním ako o „kričiacej menšine“ či „radikálnom jadre“, ktorý "rozvracajú normálne pracovné prostredie."

„Ak by boli v kričiacej menšine vyzreté novinárske osobnosti, dokázali by prijať zmenu vo vedení RTVS. No zdá sa, že sa ani po niekoľkých mesiacoch nevyrovnali s tým, že tu nepracujú ľudia, za ktorých sem oni prišli,“ povedala Stano Maťašovská v rozhovore pre Denník N.