Print this page

Shooty je už aj moderátorom Foto: SME

Rádio_FM prichádza s veľkými programovými zmenami. Prináša nové diskusné relácie so známymi ľuďmi, napríklad Polárna žiara_FM, Živé mesto_FM, Schmidt and Triaška_FM, Od veci_FM. Spoločným sloganom večerných diskusných špeciálov je: „Ľudia, ktorí vám majú čo povedať".

 

 

Pilotným programom večerného diskusného bloku bola v pondelok relácia Zory Jaurovej a Martina "Shootyho" Šútovca Polárna žiara_FM od 20 do 22 hodiny. Tá sa podľa RTVS bude sústreďovať na tému krásy, zaujímavých ľudí a vzájomného prepojenia medzi nimi. Zaoberať sa bude kultúrou a jej fenoménmi v širšom zmysle. „Polárna žiara je pre mňa jedna z najkrajších vecí na svete, pretože spĺňa všetky kritéria toho, čo je pekné – je monumentálna, ohromujúca, tajomná a je zriedkavá a hlavne sme ju ešte nikdy nevideli naživo. My v rádiu sa pokúsime zachytiť zopár pekných vecí," povedala Zora Jaurová.

Zora Jaurová a Shooty Foto: Rádio FM

Prvými hosťami v Polárnej žiare_FM budú bezpečnostný analytik Tomáš Valášek a šéf SĽUKu Juraj Hamar. Hostia sa budú rozprávať na tému Čo môže Slovensko ponúknuť svetu.

Každý druhý týždeň sa s Polárnou žiarou_FM bude striedať relácia Živé mesto_FM s moderátorkami Janou Ambrózovou a Majou Hriešik. Relácia bude sledovať scénické umenie a umenie prežiť na scéne mesta. V prvej relácii 20. mája budú hosťami grafický dizajnér Martin Jenča alias "Žltý" a aktivistka zo združenia PUNKT, ktoré organizuje aj Dobrý trh - Illah van Oijen.

Nové relácie pribudnú aj vo štvrtok po 20 hodine. Relácia Schmidt and Triaška_FM moderátorskej dvojice Olja Triaška Stefanovič (fotografka) a Maroš Schmidt (dizajner) bude o témach z oblasti vizuálneho umenia a kultúry. Prremiéru budú mať tento  štvrtok s témou Televízne seriály ako žrút času. Diskutovať o nej budú výtvarníčka a kostymérka Renáta Ormandíková, ktorá oblieka seriálových hercov a režisér a scenárista televíznych seriálov Roman Olekšák.

Každý druhý štvrtok pribudne nová humoristická relácia Od veci_FM, ktorú budú moderovať Tomáš Hudák a Ludwig Bagin. „Rozoberať budú aktuálne témy, ktoré budú ako tematickú korisť nadhadzovať dvojici Jurajovi „Šokovi" Tabačkovi a Stanovi Staškovi (známi z humoristického telesa Tri tvorivé tvory - 3T), ktorí sa budú štylizovať do rôznych komických postáv. Súčasťou relácie budú rôzne rubriky, ktoré vyústia do interaktívnej komunikácie s poslucháčmi," píše v tlačovej správe RTVS.

Foto: Rádio_FM

Novinkou vo vysielaní Rádia_FM je aj nový autorský program moderátora Daniela Baláža Pomalá hudba_FM v nedeľu ráno od 8 do 10 hodiny. Prinášať bude to najlepšie z najpomalšej hudby bez žánrových a vekových limitov.

V rámci programu večerných diskusných relácii zostávajú v nezmenenom čase poslucháčom už známe programy ako Pohoda_FM s Bebem (každý utorok o 20.00), Slová_FM s Jurajom Kušnierikom (každú stredu o 20.00) a glosátorský zábavný program dvojice Baláž a Hubinák (každý piatok od 18.00 – 21.00).