Print this page

České festivaly spustili internetové United Live Radio, dostupné je aj na Slovensku

Organizátori festivalov, hudobní promotéri a ďalší ľudia dnes spustili nekomerčné internetové rádio United Live Radio, ktoré má ľuďom v čase bezpečnostných opatrení kvôli epidémii nového typu koronavírusu nahradiť nedostatok zážitkov z klubov, sál a festivalov.

 

V tlačovej správe o tom informovali iniciátori projektu. Okrem hudby poslucháčom predstaví aj špecializované relácie. Rádio United Live Radio začalo vysielať v 15:00, naladiť ho bude možné 30 dní. Dá sa počúvať aj mimo hraníc ČR, teda aj na Slovensku. 

Cieľom projektu je prepojiť fanúšikov, ktorým chýba živá hudba, s organizátormi koncertov a ďalších hudobných podujatí. "Aj napriek neľahkej situácii sa organizátori a umelci snažia fungovať ďalej a prinášať svojim fanúšikom to, čo vedia najlepšie - magický zážitok z kvalitnej hudby," uviedli organizátori. Rádio okrem hudby ponúkne aj relácie alebo pôvodné talkshow, ako napríklad Eccentric Talk Jakuba Horáka.

Za projektom stoja popredné české festivaly, kluby a haly, ktoré týmto spôsobom chcú prepojiť nielen festivalovú, ale celú hudobnú komunitu. Zapojené sú napríklad festivaly Benátska noc, Brutal Assault, Metronome Prague alebo United Islands, z koncertných sál Forum Karlin a zapojili sa aj promotéri koncertov ako Fource Entertainment, Live Nation, alebo Obscure Promotion.