Print this page

Majiteľ rádia Expres kúpil dve konkurenčné rádiá Ilustr. foto: Expres

Mediálna spoločnosť Bauer Media Audio, ktorá vlastní rádio Expres, uzavrela dohodu o kúpe rádia Jemné a rádia Europa 2.

„Táto transakcia predstavuje ideálnu príležitosť na rozšírenie našich aktivít. Rádiá Jemné a Europa 2 sú úspešné stanice s verným publikom a výborne dopĺňajú naše Rádio Expres,” povedal prezident spoločnosti Bauer Media Audio Paul Keenan.
Bauer Media Audio je dcérskou spoločnosťou medzinárodnej mediálnej spoločnosti Bauer Media Group, ktorá je na trhu už viac ako 140 rokov a pôsobí v 14 krajinách.

Cenu transakcie spoločnosti nezverejnili, zmenu majiteľa u oboch rádií musí ešte schváliť Rada pre vysielanie a retransmisiu.

„Tento krok nám umožní prilákať nových poslucháčov, predstaviť vzrušujúce zvukové inovácie a poskytnúť inzerentom ešte silnejšiu ponuku. Veľmi sa tešíme na spoluprácu s talentovanými tímami z rádií Jemné a Europa 2,” povedal generálny riaditeľ Rádia Expres Ivan Antala.

Rádiá Jemné aj Europa 2 spolu s rádiami Vlna a Rádio Antena Rock patrili do portfólia médií blízkych J&T, ktoré spája značka servisnej spoločnosti Radio Services.

Odporúčame aj: Ako to je s J&T, televíziami a rádiami?

Počúvanosť a podiel rádií podľa prieskumu MML-TGI z posledného priskumu (4. vlna 2020 a 1. vlna 2021 na vzorke 4120):

Prieskum MML-TGI, graf a tab. Radia.sk

Spoločnosť Bauer Media Audio pôsobí v 8 krajinách - Veľká Británia, Švédsko, Nórsko, Dánsko, Fínsko, Poľsko, Írsko a Slovensko. Vlastní popredné značky vrátane KISS, Mix Megapol, Absolute Radio, Radio Norge, Rádio Expres, Radio Nova, Radio 100 a RMF.