Print this page

Postupujúce skladby Košického zlatého pokladu 2022 sú známe

Košické štúdio RTVS 1.mája 2022 vyhlásilo 38. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad. Súťaž je zameraná na prezentáciu a propagáciu ambicióznych talentovaných autorov a interpretov pôvodnej slovenskej populárnej hudby.

Výberová komisia, ktorá rozhodovala o postupujúcich piesňach pracovala v zložení: Igor Timko a Zoli Sallai zo skupiny No Name, Rasťo Kopina zo skupiny Nocadeň, Tomáš Buranovský, hudobný dramaturg Rádia Slovensko Rasťo Očenáš, riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala, programový manažér Slovenského rozhlasu Michal Dzurjanin a riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

„Prihlásené súťažné piesne v aktuálnom ročníku boli žánrovo veľmi pestré. Od alternatívnej hudby, cez muzikálovú formu, folk, jazz, punk až po klasický pop. Je teda jasné, že populárna hudba na Slovensku sa širokospektrálne rozvíja. Som naozaj rád, že prostredníctvom Košického zlatého pokladu sa mnohé z nich dostanú aj do playlistov Slovenského rozhlasu. Napríklad minuloročná víťazná skladba Motýle bola k dnešnému dňu odvysielaná už 125 krát. Verím, že aj piesne tohtoročných finalistov budú rezonovať v rozhlasovom vysielaní a možno niektorému z nich takto pomôžeme naštartovať úspešnú hudobnú kariéru. Chcem v mene organizačného štábu veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa do 38.ročníka Košického zlatého pokladu prihlásili“ povedal riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

Finálový koncert sa uskutoční 22. októbra o 19.00 h v košickom Kulturparku. RTVS odvysiela priamy prenos v éteri Rádia Slovensko a televízny dokument z podujatia odvysiela Dvojka.