Šéf Stella centra: Zo strany Expresu ide o antikampaň proti konkurencii

Zdroj: Stella servis Zdroj: Stella servis

Na obvinenie z vykrádania dopravného servisu rádia Expres reaguje Viliam Brtáň, riaditeľ Stella centra dopravných informácií.

 


V pondelok rádio Expres na upozornilo, že Stela Centrum vykráda jeho dopravné informácie. Rádio to urobilo tak, že do svojej webovej aplikácie zaradilo niekoľko zámerne vymyslených dopravných udalostí, ktoré sa o niekoľko minút objavili na stránke Stella centra a následne boli odvysielané v rádiách, ktoré si servis od Stella centra kupujú.
„Uvádzané informácie (ktoré boli cielene publikované na verejne prístupných internetových stránkach Expresu, a ktoré k nám boli nahlásené od neregistrovaných informátorov), náš redakčný systém zaradil medzi menej závažné a tie, ktoré nie je potrebné ešte následne geograficky a faktograficky preverovať. Preto sme sa rozhodli inovovať náš systém, ktorý opätovne overuje hlásenia u nás zatiaľ neregistrovaných informátorov tak, aby sme mohli ešte lepšie slúžiť slovenským vodičom," vysvetlil v reakcii pre Omédiách.com šéf Stella centra Viliam Brtáň.

 

Odporúčam aj: Expres nachytalo Stella centrum, ako kradne dopravné informácie


Reportáž Expresu označil, za marketingovo dôsledne pripravenú kampaň. „Ktorú by sme azda mohli chápať aj ako pokus rádia Expres zneužiť Stella centrum na nepriamy útok proti silnejúcej mediálnej konkurencii, ktorá mu vďaka kvalitnejšiemu dopravnému spravodajstvu začína „šliapať na päty", píše Brtáň, tvrdí, že Stella centrum sa za 17-rokov svojho pôsobenia s tak sofistikovane pripravenou antikampaňou ešte nestretol.
A upozorňuje na to, že Fun rádio a Rádio Anténa Hitrádio, rádiá, v ktorých mylné informácie odzneli, „sú v tejto súvislosti spomínané bez akéhokoľvek ich pričinenia, či spoluviny. Mrzí nás, že aj napriek výraznej podpore bezplatnej pomoci motoristom, sa stali jej účastníkmi," píše Brtáň.

Na spor reaguje vyhlásením aj Fun rádio, kritiku smeruje k rádiu Expres.