Print this page

Dnes začalo vysielať nové Rádio Rebeca Foto: Rádio Rebeca

V pondelok ráno 7. októbra spustilo v Martine oficiálne vysielanie nové Rádia Rebeca. Je to v poradí tretie znovuzrodenie rádia so značkou Rebeca.

 


"Live vysielanie potrvá do šiestej hodiny popoludní. Prvý deň sa bude niesť v duchu nostalgie, ale aj novosti a vízii do budúcnosti," avizovalo rádio.

 Je to tretie znovuzrodenie značky Rebaca. Licenciu na vysielanie na frekvencii 99,6 MHz Martin získala v lete spoločnosť Rádio Rebeca, ktorej konateľom je Milan Nemeček, spolumajiteľ pôvodnej stanice a niekdajší programový riaditeľ rádia. Ten stál napríklad pri niekdajšej TV Luna. Rádio bude vysielať moderované informácie z regiónu, spravodajstvo bude vysielané každú hodinu. Preferovať bude slovenskú a českú hudbu.

„Predošlí „Rebekáči" nasadili laťku pomerne vysoko a my ich nemienime sklamať. Rovnako ako aj oddaných poslucháčov, ktorí sa najnovšieho vysielania nevedeli dočkať. Urobíme všetko preto, aby sme si ich udržali aj naďalej," povedal pri štarte šéfredaktor rádia Miloš Hrabovský.

Prvýkrát sa Radio Rebeca (z Martina) objavilo v éteri v roku 1994 a vysielalo do roku 2003. Práve v tom čase sa rádio stalo známou značkou. Po krachu Devín banky, ktorá patrila medzi hlavných inzerentov rádia, rádiu postupne skončilo.

Druhýkrát sa rádio objavilo s pozmeneným názvom Rebbeca v roku 2004 a vysielalo z Banskej Bystrice ale len dva roky. Rádio sa zameriavalo na oldies hity, frekvencie po rádiu sa pripojili neskôr do site k Jemným melódiám.