Print this page

Mika bol vo Vatikáne, za pápežovým hovorcom Foto: RTVS

Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika vo Vatikáne uzatvoril dohodu o spolupráci medzi RTVS a Radiom Vaticana.

 


Václav Mika včera (14. januára) osobne dohodol spoluprácu na stretnutí s Federicom Lombardinim, riaditeľom tlačového úradu Svätej stolice, ktorý je zároveň generálnym riaditeľom Radia Vaticana a zároveň hovorcom pápeža.

 

Výsledkom tejto spolupráce bude vysielanie spravodajskej relácie zo života katolíckej cirkvi pripravené Vatikánskym rozhlasom v rozsahu 10 minút, ktorú poslucháči nájdu vo vysielaní Rádia Slovensko a v repríze na Rádio Regina.

V maďarskej jazykovej mutácii pre maďarskú národnostnú menšinu žijúcu na území Slovenskej republiky zas bude pripravená relácia na Rádiu Patria v premiére každú nedeľu. Obe relácie budú taktiež prístupné v digitálnom archíve oboch rádií na webe RTVS.

Dohoda sa podľa RTVS podpisuje za účelom zvýšenia informovanosti občanov Slovenskej republiky o živote kresťanov na celom svete prostredníctvom vysielania Slovenského rozhlasu.

Spravodajské relácie budú pripravované a doručované na náklady Radio Vaticana. Dohoda sa uzatvára na dobu určitú od 01.01.2014 do 31.12.2015.