Print this page

Rádio Viva Metropol získalo súhlas na zmenu názvu Foto: Viva Metropol

Rádio Viva Metropol, ktoré je pokračovateľom vysielania rádia Viva, má už oficiálny súhlas na zmenu názvu.

 


Pred mesiacom, 17. februára sa v éteri objavili opäť hlasy bývalého rádia Viva. Vysielať začali na frekvenciách 101,1 a 94,9 bratislavského Superadia pod novým názvom Viva Metropol. Prevádzkovateľom frekvencií Superadia je spoločnosť Intersonic.

 

"Je to naša spoločná aktivita vrátane redaktorov po dohode s Intersonicom," povedal pre Omédiách.com Dušan Budzák z pôvodného tíu, ktoré sa hlásilo k Vive.

Superádio k zmene názvu aj programu potrebuje súhlas rady. O ten požiadala spoločnosť Intersonic v zákonnej lehote už v deň spustenia nového vysielania 17. februára.

Odporúčame aj: Rádio Viva sa vrátilo na nových frekvenciách

Na poslednom rokovaní rady minulý týždeň členovia schválili zatiaľ len zmenu názvu, povedal to pre Omédiách.com predseda rady Miloš Mistrík.
O zmenách programovej štruktúry bude rada rokovať na najbližšom rokovaní, dodal predseda rady, ktorý predpokladá, že zmena programu bude pravdepodobne schválená.

Koncom roka sa skončila licencia na frekvencie pre pôvodné rádio Viva. Frekvencie po rádiu získala nová spoločnosť Corporate legal a jej nový projekt Info rádia. Vysielanie Rádia Viva sa skončilo 21. decembra. Frekvencie nový majiteľ nevyužíva kvôli otvorenému sporu, ktorý rieši Najvyšší súd.