Print this page

Korbačka z J&T preberá rádio od Ivana Weissa známeho z 99% Foto: 99%

Peter Korbačka z J&T chce vytiahnuť Rádio Anténa medzi lídrov na trhu.

 

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu včera odobrila zmenu majiteľa Rádia Anténa. Rádio, od kedy zmenilo majiteľa pred dvomi rokmi, prešlo výraznými zmenami, za ktorými stál podnikateľ Ivan Weiss, známy z predvolebného politického hnutia 99 percent. Ten figuroval v rádiu ako „strategický partner."

Odporúčame aj: Ivan Weiss z 99% má novú zábavku - rádio

„Od začiatku sme chceli vybudovať na slovenskom trhu nový koncept úspešného rádia, ktoré sa časom zaradí medzi lídrov na trhu," povedal Weiss. Je presvedčený, že sa mu podarilo vytvoriť celoplošné rádio, „ktoré je svojím formátom jedinečné na slovenskom trhu, a preto má dlhodobú investorskú hodnotu. Máme správne nastavenú hudbu, zloženie moderátorského tímu a kvalitný obchodný model."

Rádio Anténa je na desiatej priečke

Hoci rádio má pokrytie až na 75 percent obyvateľov, stálice na trhu ako je Rádio Expres, Rádio Slovensko, Fun Rádio, či Jemné melódie ani zďaleka neohrozuje. Pri poslednej vlne prieskumu počúvanosti MML-TGI skončilo Rádio Anténa na desiatom mieste.

Zdroj: MML-TGI, graf: radia.sk

Budúci majiteľ Peter Korbačka z J&T má v úmysle rozvíjať značku Rádia Anténa a dosiahnuť jej potenciál na trhu z pohľadu počúvanosti aj obchodu. "Slovenský mediálny trh je náročný, ale Anténa má všetky predpoklady uspieť na ňom," povedal Korbačka.

Podrobnosti: Korbačka z J&T bude vlastniť rádio


Weiss tvrdí, medzi ponukami v záverečných kolách rokovaní nechýbali viaceré zahraničné mediálne domy. Podrobnosti obchodu neprezradil.

Predchodcom Rádia Anténa bolo rádio Hey, ktoré hralo len slovenskú a českú hudbu. Jeho potenciál na trhu bol limitovaný a majitelia videli východisko v zmene značky a formátu rádia. V tejto situácii vstúpilo do projektu konzorcium Amani media s Ivanom Weissom, ktorý stál za stratégiou zmeny značky a formátu rádia. V spolupráci s nemeckou spoločnosťou BCI, pripravil koncept Rádia Anténa, ktoré bolo spustené 3. septembra 2012.