Print this page

Korbačka z J&T má oddnes rockové rádio Foto: Anténa Rock

Rádio Anténa je oddnes Rádio Anténa Rock.

 


Rádio, ktoré hralo hlavne slovenské a svetové hity, hrá oddnes „iba rock," ako hovorí nový slogan rádia.

 

Od dnešného dňa (1. októbra) rádio zmenilo formát, názov logo aj web. „Prinášame silnú rannú show, veľa športu, dopravný servis každých 30 minút a najmä veľa rocku! Zaujíma nás rocková hudba, nové albumy, koncertné DVD, život rockových kapiel a to, kde tú svoju môžeš vidieť naživo," píše o sebe rádio. Stáva sa tak priamou konkurenciou Rockovej Republiky, ktoré má aktuálne výraznú kampaň.

Odporúčame aj: Rocková Republika už nebude len bratislavské rádio

Medzi novými reláciami je napríklad Víkendový Rock so Zbyňom, či Cez pracovné dni ráno Ranný Rock s Tomaggiom.

Rádio Anténa vzniklo pred dvoma rokmi preformatovaním rádia Hey s hlavným posolstvom „Najväčšie slovenské a svetové hity". Strategickým partnerom rádia bol podnikateľ Ivan Weiss známy aj z 99 percent. V súčasnosti je jediným vlastníkom spoločnosť GES Slovakia, ktorá vlastní vysielaciu licenciu, Peter Korbačka z J&T Private Equity Group. Korbačka bol do minulého roka v predstavenstve Slovenskej produkčnej, ktorá stojí za MAC TV, vlastníkom licencie na televízne stanice skupiny JOJ.

Odporúčame aj: Korbačka z J&T preberá rádio od Ivana Weissa známeho z 99%

Anténa Rock má spoločné sídlo s rádiom Jemné, s ktorým má aj spoločné obchodné oddelenie. Rádio Jemné má cez majiteľa tiež blízko k J&T. Za rádiom stojí spoločnosť Harad, ktorú vlastní Michal Holík.

Anténa Rock má pokrytie na približne 75 percent obyvateľov Slovenska.
Podľa výsledkov posledného prieskumu Median SK-MML-TGI je priemerná počúvanosť rádia 1,7%. Pre porovnanie Expres, ktorý je aktuálne jednotkou na trhu, má 19,3%.