Print this page

Boris Kollár ide do politiky so stranou Sme rodina Reprofoto Markíza

Majiteľ Fun rádia Boris Kollár sa rozhodol opäť kandidovať do parlamentu. Oznámil to v rozhovore pre magazín OK!

 


Kollár kandidoval už v roku 2010 na kandidátke subjektu Únia - strana pre Slovensko. S ktorou stranou pôjde do politiky zatiaľ nepovedal.

 

Fun rádio, ktoré vlastní, v súvislosti s Kollárom promuje novozaložené hnutie Sme Rodina a odkazuje na tlačovú besedu Kollára v stredu popoludní. "Aj podľa Denníka N to bude strana Sme rodina, vznikne premenovaním už zaregistrovanej strany Náš kraj, ktorú mal kúpiť. Takýmto spôsobom sa Kollár vyhne povinnosti vyzbierať aspoň 10-tisíc podpisov potrebných na registráciu úplne novej strany. Žiadosť o zmenu dostalo ministerstvo vnútra v utorok. Štatutárom strany je Peter Pčolinský z Konzervatívneho výberu, práve Konzervatívny výber ako práýv upozornil na Kollárove ohlásenie vstupu do politiky v magazíne OK!

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Fun rádio už kampaňuje v prospech Borisa Kollára

Kollár tvrdí, že sa rozhodol kandidovať, lebo ho vraj k tomu dotlačili ľudia. Kollár vlastní Fun rádio, ktoré je trojkou na trhu. Tvrdí, že Fun rádio nie je médium, ktoré by sa dalo zneužiť na politickú propagáciu.
„Nie som Penta, Brhel, Výboh ani nikto taký. Nekradnem a netendrujem so štátom, nerobím kšefty s týmito pusypajtášmi. Mám zábavné rádio, a to rádio bude stále zábavné," povedal Kollár pre Denník N.

Posledné mesiac Kollár je mimoriadne aktívny na sociálnych sieťach, kde sa prezentuje vyhranenými kritickým názormi voči utečencom, ale aj aktívnym politikom. Pri tejto stratégii často šíri manipulatívne správy ale aj hoaxy – napríklad vymyslené citáty o utečencoch, ktoré sú pripisované známym osobnostiam, ktoré ich v skutočnosti nikdy nepovedali.