Print this page

Fico označil diskusie v Rádiu Expres za divadlo Foto: Expres

Roberta Fica čakal aj Sajfa.

 

 

Minulý týždeň Rádio Expres ohlásilo predvolebné debaty s lídrami kandidujúcich politických strán. O tom, kto s kým sa stretne v diskusii, rozhodlo žrebovanie za účasti notára.

V žrebovaní bol k premiérovi vyžrebovaný Igor Matovič z OĽaNO-NOVA. Práve medzi týmito dvomi politikmi to posledné dni iskrí. Hoci Fico otvoril kauzu okolo podnikania Matoviča, do duelu, po ktorom volal aj Matovič, s lídrom OĽaNO ani do iných médií neprišiel.
Neurobil tak ani v Rádiu Expres.

„Predseda vlády sa nezúčastní na žiadnom divadle organizovanom Rádiom Expres. Nikdy nepotvrdil účasť v pripravovanej diskusii a Rádio Expres svojím prístupom nesie zodpovednosť za to, že táto téma je zneužívaná jednou politickou stranou v predvolebnej kampani. Predseda vlády oficiálne potvrdil účasť v predvolebných reláciách STV, SRo, TA3 a TV Markíza," napísal vo vyhlásení tlačový odbor Úradu vlády SR.

„Diskusia v rádiu Expres mohla dať na veľa otázok odpovede. Robert Fico sa priamej diskusie zľakol. Očakával som, že bude mať dostatok odvahy pozrieť sa mi rovno do očí a vysvetliť mi, prečo zbabelo útočí z úkrytu úradu vlády na moju rodinu a zverejňovaním výpisov účtov priamo ohrozuje okrem manželky aj moje deti. Robert Fico potvrdil, že je zbabelec zvyknutý len na monológy z televíznych diskusií, bez skutočných oponentov. Odmietnutím diskusie sa premiér sám usvedčil z klamstiev, ktoré o mne verejne šíril," reagoval Matovič.

Diskusie na Exprese moderuje Braňo Závodský.

"Projekt diskusnej relácie „Braňo Závodský naživo – volebný duel" schválila Rada pre vysielanie a retransmisiu 9.2.2016. Je slobodnou voľbou každého politika, či sa volebného duelu Rádia Expres zúčastní, alebo nezúčastní," reagoval Igor Guttler z Rádia Expres.

Všetky duely bude Rádio Expres vysielať naživo po Infoexprese Plus, približne o 12:05.

 

Diskusiu s Ficom avizovalo aj Fun rádio. Premiér nakoniec debatovať so Sajfom neprišiel.