Print this page

VYBEER SA VON je nová kampaň pivárov

Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS) prichádza s kampaňou zameranou na Generáciu Y (22+). Jej cieľom je dostať mladých dospelých aspoň na chvíľu mimo on-line sveta - ukázať im čaro osobných stretnutí s priateľmi s „vôňu" človečiny a presvedčiť ich, že zážitky „na živo" sú najlepšie. Kampaň bude prebiehať počas celého apríla vo „vybeeraných" puboch a je podporená komunikáciou v online prostredí, v ktorom sa mladí ľudia zdržiavajú najviac.

Kampaň VYBEER SA VON má sprostredkovať Generácii Y (rok narodenia 1980 – 1995) význam spojenia „ísť na pivo" s kamarátmi. „Chceme, aby táto generácia mladých a dospelých ľudí pochopila čaro a dôležitosť osobných stretnutí s priateľmi po práci či vo voľnom čase," spresňuje filozofiu kampane Jana Shepperd, prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu a dodáva: „Vybrať sa s priateľmi na pivo, porozprávať si zážitky, posťažovať alebo zasmiať sa, patrí rozhodne k príjemným a dôležitým chvíľam v našich životoch. Zároveň však stále kladieme dôraz na zodpovednú konzumáciu alkoholických nápojov."

Kampaň, ktorú pre združenie pripravila PR agentúra 1st CLASS AGENCY, bude prebiehať paralelne v dvoch „svetoch". Reálny svet zastupujú puby ako hlavný komunikačný kanál. „Prečo radíme mladým VYBEER SA VON? Aby mohli napríklad zažiť dobrú zábavu, ktorú prinesú stand-up comedies Silné reči a na mieru zostavenú tour unplugged koncertov interpretov - Andreasa Imricha z Talkshow a Tomáša Slobodu z LePayaco. A to v štýlových vybeeraných puboch členských pivovarov Heineken, Topvar a Steiger, kde si v príjemnom prostredí vychutnajú kvalitné pivo. Ďalšími dôvodmi prečo nesedieť doma a ísť von je možnosť pre partie priateľov vyhrať v súťaži a vybrať sa za zážitkami na tohtoročný mníchovský Oktoberfest, užiť si víkend na chate či vyraziť na jeden deň do obľúbeného pivovaru," spresňuje nastavenie kampane Katarína Remiaš, riaditeľka 1st CLASS AGENCY. „Veríme, že kampaň namotivuje mnohých k aktívnejšiemu tráveniu voľného času s priateľmi a zároveň prinesie motiváciu aj pre puby, ako iniciatívne osloviť mladú generáciu a nových zákazníkov."

Druhá časť kampane prebieha v online svete. „Nespochybňujeme úlohu online prostredia, v ktorom sa mladí pohybujú. Chceme však poukázať na fakt, že človek je tvor spoločenský, a preto je prirodzené, keď sa ľudia stretávajú osobne, a nie socializujú na sociálnych sieťach," dodáva K. Remiaš. Nosnými online nástrojmi kampane sú web www.vybeersavon.sk, FB stránka združenia Milujem pivo a FB stránky pubov. Online komunikácia je podporená online médií, ako aj komunikáciou Silných rečí, Talkshow, Tomáša Slobodu a ďalších trendsetterov na sociálnych sieťach.

Kampaň začala v marci teasingom a pokračuje aktivačnou časťou počas celého apríla.

VIZITKA KAMPANE:
Názov kampane: VyBEER sa von
Klient: Slovenské združenie výrobcov piva a sladu
Agentúra: 1stCLASS AGENCY s kreatívnou podporou agentúry PURO CREATIVE
Timing kampane: marec - apríl 2017
Využité nástroje – najmä PR nástroje: online PR – web a sociálne siete, media relations, trendsetters, eventy v puboch, POSM v puboch