Print this page

Britská rozviedka spustila prvú televíznu reklamu, je zameraná na ženy (VIDEO) Reprofo M16

Britská rozviedka MI6 spustila svoju prvú televíznu reklamu. Zameraná je na ženy a jej cieľom je rozbiť bondovské zaužívané vnímanie tejto tajnej služby, píšu britské médiá.

 

MI6 v reklame naznačuje, že stojí o kandidátky s takzvanými mäkkými zručnosťami, napríklad emočnou inteligenciou a kreativitou.

V reklame, ktorá sa odohráva v morskom svete, vystupuje dieťa a jeho matka. K dieťaťu sa blíži žralok. Dieťa od strachu ustupuje, až kým si v náruči matky s úsmevom uvedomí, že predátor je za sklom. Sprievodný hlas k tomu hovorí, že "nejde o to zachovať si v nádrži so žralokmi chladnú hlavu, ale zachytiť tiché signály, chápať ostatných a pomôcť im vnímať veci inak".

Šéfka oddelenia ľudských zdrojov MI6, ktorá je sama matkou, v britskej tlači povedala, že rozviedka sa v reklame úmyselne snažila dištancovať od svojho "bondovského" image.

MI6, ktorej úlohou je vykonávať zahraničnú špionáž, chce do roku 2021 najať 800 nových zamestnancov. Záujem o prácu pre MI6 podľa britských médií vzrástol po marcovom útoku na bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripala a jeho dcéru. Šéf MI6 Alex Younger uviedol, že má záujem o tých najlepších uchádzačov, vrátane žien a príslušníkov etnických menšín.