Print this page

Novou tvárou ČSOB je polárna sova Ute Foto: ČSOB

ČSOB mení komunikačný koncept.

 

Novou tvárou, ktorá bude reprezentovať značku ČSOB, je biela polárna sova Ute. Sova sa objavila v pilotnej kampani zameranej na investičné poradenstvo. Nová tvár konceptu, snežná sova Ute, vystupuje v spote ako jeden z členov partie, ktorý nájde najlepšie investičné riešenie.

Hlavnou ideou prvého televízneho spotu je motto „Múdre je, nechať si poradiť.“ Doteraz bol tvárou ČSOB herec Jake Maskall.

Spot sa nakrúcal v Prahe v réžii Romana Valenta. Za kreatívou stojí agentúra MUW Saatchi & Saatchi, s ktorou ČSOB spolupracuje dlhodobo, už od roku 2011.

„Doterajší koncept značke ČSOB výrazne pomohol v jej pozicioningu a priraditeľnosti. Uvedomujeme si však, že každý koncept má svoju trvácnosť a spolu s našou reklamnou agentúrou sme sa už dávnejšie zhodli na tom, že potrebujeme zmenu. Finálnemu rozhodnutiu predchádzala séria workshopov, prieskumov a diskusií. Výsledkom je koncept, ktorým dokážeme v komunikácii reagovať na všetky zmeny, ktoré finančný sektor čakajú,“ hovorí Martin Gazárek, riaditeľ Zákazníckej divízie ČSOB.

“Zmena je veľká príležitosť aj pre agentúru pozrieť sa na veci po novom. Pre poradenstvo sme hľadali ideové a koncepčné riešenie. Výber sovy nebol náhodný. Stelesňuje hneď niekoľko vlastností, ktorými sa chce ČSOB prezentovať na finančnom trhu: je múdra, dravá, vidí v noci, má nadhľad, periférne videnie a navyše, dokonale spĺňa color code,“ povedal Pavol Pružinec z agentúry MUW Saatchi & Saatchi.

Sova má byť navigátorom, ktorý klientom nájde to najlepšie riešenie pre naplnenie ich cieľov. „To je našim cieľom, byť navigátorom pre klienta vo finančnom svete. Osobné nasadenie, skvelá diagnostika a riešenia na mieru predstavujú pre klienta pridanú hodnotu popri pokračujúcej digitalizácii. A na tom chceme stavať aj naďalej, pričom dôraz budeme klásť na poradenstvo, vo všetkých jeho podobách,“ dodáva Gazárek.

Vizitka kampane

Kreatívny riaditeľ: Pavol Pružinec
Art director: Ivan Tichý
Copywriter: Pavol Pružinec, Dajana Székelyová
Account manager: Anh Doan
Account director: Anna Dzurjaniková
Hudba: Fat Music
Režisér: Roman Valent
Produkcia: Armada Films