Print this page

Autori kampane Slovenské mamičky, pekné dcéry máte: Vedeli sme, že to bude horúca téma Foto: Triad Advertising

Absolut vodka prišla s novou kampaňou s názvom Slovenské mamičky, pekné dcéry máte, ktorá po prvých dňoch uvedenia vyvolala obrovské vášne.

 

Mnohých poburuje prítomnosť speváčky, ktorá je tmavej pleti. Tvárou kampane je slovenská speváčka tmavej pleti, Natalie Dongová, ktorá v online spote vraví, že je tiež Slovenka a vyzýva ľudí, aby zabudli na predsudky.
Hlavným posolstvom kampane je “Slovensko hrá všetkými farbami. Pestrosť nám pristane.”

„Naše zadanie bolo vytvoriť strategickú, dlhodobú a lokálne relevantnú komunikáciu značky, ktorá zároveň reflektuje globálny pozicioning. Kampaň Slovensko žije všetkými farbami je kick-offom novej komunikácie Absolut vodky na Slovensku, ktorá bude prebiehať pod lokálne vyvinutým tagline Poď žiť. Nechaj žiť," povedala Zuzana Magálová, brand manager pre značku Absolut.

Odporúčame aj: Reklamu o slovenských mamičkách a Natálii potrebujeme ako nikdy predtým

"Celosvetovým cieľom Absolut vodky je vytvárať otvorenejší a lepší svet. Fakt, že Slovensko patrí medzi krajiny s najnižšou mierou akceptácie ľudí s odlišnou farbou pleti v rámci EÚ, nás presvedčilo, aby sme pripravili kampaň o tom, že pestrosť nám všetkým pristane a že nielen život, ale aj naša párty vie byť lepšia a zábavnejšia. Preto veríme, že táto kampaň o oslave diverzity a pestrosti prispeje k lepšiemu a otvorenému Slovensku,“ dodala.

S kreatívnym riešením prišla agentúra Triad Advertising. Kampaň tvorí spot na sociálnych sieťach, citylighty v uliciach. Nasledovať bude zapojenie influencerov cez sociálne siete.

"Samozrejme, vedeli sme, že to bude horúca téma. Situácia na Slovensku je polarizovaná a je najvyšší čas začať sa o témach tolerancie naozaj verejne rozprávať. Súčasťou kampane je aj veľmi náročný social media response a comunity managment. Zároveň sme kontaktovali naozaj širokú skupinu influencerov a poprosili ich o podporu tolerancie. Mnohí z nich veľmi rýchlo a spontánne zareagovali, čo nás veľmi teší," povedal Vlado Kurek, kreatívny riaditeľ Triad Advertising.

 Absolut vodka je globálna značka, ktorá už desaťročia spája rozdielnych ľudí po celom svete aby sa spolu bavili. Hlavným poslaním značky v globále je vytvoriť otvorenejšiu spoločnosť, preto sa absolut stavia za témy ako LGBT, rodová rovnosť, tolerancia, životné prostredie, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Kampaň využije aj netradičný spôsob aktivácie ľudí prostredníctvom hudobnej služby Spotify. Absolut vytvoril playlist Slovensko hrá všetkými farbami, do ktorého prispeli pesničkou Separ, Jimmy Pé, Strapo, Fobia Kid a mnohí ďalší. Počúvaním playlistu ľudia pomáhajú podporiť organizáciu Ľudia proti rasizmu.

Vizitka kampane:

Chief Strategy & Creative Director: Martin Woska,
Creative director: Vlado Kurek
Art Director: Csilla Pollak, Adam Majko
Copywriter: Matúš Hliboký, Vlado Kurek
Strategist: Alan Holub, Jan Papač
Account Manager: Silvia Klimková, Zuzana Tvarošková
Social media manager: Katarína Šebová
Director: Pepe Ehrenberger
Produkcia: Peter Hledík
Fotograf: Matúš Bence
Hudba: Jimmy Pé
Spev: Natália Dongová