Print this page

Banka 365 a Branči Kováč si uťahujú z ľudí, ktorí veria konšpiráciám a hoaxom (VIDEO) Reprofoto 365.bank

365.bank prišla s netradičnou kampaňou, v ktorej si uťahuje z ľudí, ktorí veria, že zem je plochá.

 

„Dnešní Slováci si zaslúžia dnešnú banku. Takú, ktorá je kompletne celá v mobile, základné služby poskytuje zadarmo, naučí ich sporiť s úrokom 3,65 %... Žiaľ, nie všetci ľudia žijú v prítomnosti. Niektorí stále veria, že Zem je plochá, politiku ovládajú jaštery a že kondenzačné stopy lietadiel sú jedovaté chemtrails. 365 ako banka prináša súčasnosť tam, kde doteraz vládla minulosť. Preto neverí ani na bludy a na hoaxy a považuje za svoju povinnosť poukázať na tento problém aj vo svojej kampani. Vitajte v roku 2019!“ hovorí banka v spote.

Do kampane banka zakomponovala aj jaštera a nepriamo aj finančníka Georga Sorosa, ktorého meno sa objaví na displeji mobilu.

„Žijeme v dobe inteligentných zariadení, dosahujeme pokroky v modernej medicíne, vyvíjame autonómne vozidlá, zaoberáme sa komerčnými letmi do vesmíru a pod. Na druhej strane však bujnejú názory a tendencie, ktoré spochybňujú objektívnu realitu, podporujú konšpirácie a šíria dezinformácie hodné minulých storočí. Dokonca sa stávajú aj súčasťou politického populizmu. Keďže sme „today´s bank“, čiže banka pre dnešných ľudí, rozhodli sme sa prispieť svojou trochou do spoločenskej diskusie. V kampani chceme predstaviť našu banku, no zároveň v kontexte našej témy „dnešnosti“ zaujať stanovisko k problému, ktorý nás trápi,“ vysvetľuje Juraj Šnirc, head of marketing v 365.

Banka v rámci kampane komunikuje bezplatný účet, ktorý si možno založiť cez mobil, špeciálny typ sporenia Syslenie s úrokom 3,65 %, ako aj neviazané sporenie s úrokom 0,365 % a funkcionalitu inteligentného zostatku na účte.

TV spoty pochádzajú z dielne Wiktor Leo Burnett. Animáciu realizovala spoločnosť UPP, ktorá sa podieľala na pokračovaní kultového filmu Blade Runner. Hlasom 365 je slovenský raper Branči Kováč alias Vec.

Súčasťou kampane je aj samostatná stránka, kde sa môže každý porovnať, nakoľko sa zhoduje alebo nezhoduje s Dnešným Slovákom a v akých oblastiach.