Print this page

Tvárou novej kampane Poštovej banky je čudák bez hlavy Reprofoto youtube/PB

Hlavnou postavou televíznych spotov k Termínovanému vkladu Poštovej banky je muž bez hlavy. Tú si nosí v ruke na balóniku.

 

„Na prvý pohľad ide o veľmi zvláštneho tvora, ale vo výťahu sa stretáva s ešte väčším čudákom – s človekom v obleku, ktorý svojim výzorom vytvára dojem úspešného a rozumného chlapa, no opak je pravdou. Svoje peniaze má totiž stále uložené na bežnom účte. A nie je nič čudnejšie ako dobrovoľne prichádzať o možnosť zhodnotiť svoje úspory,“ vysvetľuje hlavnú myšlienku kampane head of marketing Poštovej banky Silvia Wenderlová.

Posolstvom kampane je, že ročne ľudia prichádzajú o desiatky eur iba preto, že sa im nechce presunúť peniaze z bežného účtu inam. „Za päť rokov tak banke darujú aj 200 eur, ktoré by mohli zmysluplne využiť,“ povedala hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Banka prichádza s dvojročným termínovaným vkladom, ktorý pri aktívnom využívaní Užitočného účtu klientovi prinesie zhodnotenie úspor vo výške až 2 % p.a..

Kampaň nadväzuje na mediálnu stratégiu s Fantomasom. Komunikuje sa rôzne vo všetkých madiatypoch. V televíznom spote sa diváci stretnú s čudnými postavami, v printe s reálnymi, ale čudnými faktami týkajúcimi sa svadobných zvykov, či pobytu vo vesmíre. V digitále banka použila zábavny preroll a rozdielnu kreatívu ma aj sponzorsky odkaz v televízii.

Cieľom tejto komunikácie je poukázať na to, že každý z nás sa vyznačuje nejakou ´čudnosťou´, na základe ktorej sa vymyká zo šedého priemeru a všeobecne uznávaných spoločenských noriem, píše banka v tlačovej správe.

 

Kampaň k terminovanému účtu kreatívne a produkčne zastrešila agentúra Wiktor Leo Burnett.
Na natáčanie spotu sa použil ateliér, v ktorom sa vyrábal televízny seriál TV JOJ Hotel. 20-členný štáb stihol všetko pripraviť, nainštalovať, natočiť a odpratať za 11 hodín.

„Režisér Tomáš Řehořek si dal záležať na veľmi civilnom herectve. Spot nakrútil na jeden záber a hlavu následne vymenil za balón v postrodukcii,“ povedal Martin Keder, kreatívny riaditeľ WLB.

Vizitka kampane:
Klient: Poštová banka
Produkt: Termínovaný vklad
Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Kreatívny riaditeľ: Martin Keder
Art Director: Martina Mihálová
Copywriter: Veronika Podmaková, Martin Keder
Account: Juraj Výboch, Simona Bobeková
Produkcia: Petra Géciová, JOJ Production
Réžia: Tomáš Řehořek
Kamera: Juraj Chlpík
Strih: Matej Beneš
Zvuk: Vlado Bajnoci