Print this page

Banka v kampani ukazuje zanedbanú nemocnicu, školu aj rozbitú cestu (VIDEO) Reprofoto youtube PB

Poštová banka má novú kampaň, ktorou cieli na podnikateľov cez neobvyklé realistické zábery.

 

V televíznom spote ukazuje rozbitú cestu, chatrné jedlo a ošarpané prostredie nemenovanej bratislavskej nemocnice a podobne nevľúdne zábery z istej základnej školy. Ide o kampaň na úver na dane pre podnikateľov.

Kampaň Poštovej banky natáčala agentúra Wiktor Leo Burnett na 5 lokáciách v Bratislave a okolí. Kamapň má okrem televíznej aj rádiovú, digitálnu a printovú podobu.

„Pre mnohých malých podnikateľov ide o finančnú záťaž, ktorá ich poznačí napriek tomu, že sa na ňu pripravujú v priebehu celého roka. Navyše, pri pohľade na stav ciest, zdravotníctva a školstva a pri otázke ´kam teda idú naše peniaze?´, cítime ešte väčší hnev a ešte menšiu chuť presmerovať časť z nášho zárobku do štátnej pokladnice,“ vysvetľuje zámer kampane Poštová banka.
„Práve preto, že je to celospoločenská téma, zvolili sme si ju za key massage našej kampane... (na daniach) neplatíme totiž málo. Preto máme právo pýtať sa, aké služby za naše peniaze dostávame, či sa pozitívne prejavujú na životnej úrovni obyvateľov našej krajiny, ktorí dane platia. Daňovú povinnosť si síce musí splniť každý, ale aby pre podnikateľa nešlo o jednorazovú záťaž, s tým im už dokážeme pomôcť,“ približuje myšlienku kampane head of marketing Poštovej banky Silvia Wenderlová.

Poštová banka promuje úver na dane pre podnikateľov a spol. s r. o. s ročným obratom do 1 milióna eur s dvoma uzavretými ucelenými účtovnými obdobiami. Poskytuje sa bez poplatku a do sumy 30 000 eur v zrýchlenom konaní, s možnosťou rozloženia splátok na 12 mesiacov.
„Veríme, že na dane si podnikatelia dokážu ušetriť, ale ich zaplatenie môže pribrzdiť ich aktivity a investície aj na dlhšie obdobie, kým sa opäť finančne zastabilizujú. Vďaka riešeniu, ktoré im ponúkame, si splnia svoju daňovú povinnosť včas, bez nákladov spojených s odkladom podania daňového priznania a svoje vlastné peniaze môžu investovať do podnikania. Podnikatelia, ktorí dane už zaplatili, si ich môžu spätne refinancovať. Týka sa to aj už zaplatených preddavkov na daň,“ upresňuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková.

 Vizitka kampane

Produkt: Úver na dane pre podnikateľov
Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Creative Director: Martin Keder
Art Director: Martina Mihálová, Mária Karasová
Copywriter: Martin Keder
Stratég: Vlado Lefík
Account: Simona Bobeková, Juraj Výboch
Réžia: Martin Keder, Martina Mihálová
Kamera: Martin Chlpík
Produkcia: Katarína Weizettl, Katarína Kintlerová (JOJ Production)
Strih: Matej Beneš
Hudba: Matúš Široký