Print this page

Nečakali sme takú silnú odozvu, reagujú výrobcovia barefoot topánok Be Lenka na televíznu kampaň (VIDEO) Foto: Be Lenka

Žilinská spoločnosť Be Lenka začala s výrobou barefootovej obuvi v roku 2017 a dnes sú jej ultra ľahké pohodlné topánky vyhľadávané a vysoko hodnotené mnohými barefootovými nadšencami nielen v našich končinách, ale už aj v Amerike, Kanade, Francúzsku, Estónsku a mnohých iných štátoch. Spoločnosť sa rozhodla výhody barefoot topánok Be Lenka prvýkrát predstaviť aj cez klasickú televíznu kampaň, ktorá odštartovala v Česku. Reklamný spot vysielali televízne stanice TV Nova GROUP a výsledok bol viac ako prekvapujúci.

Po odvysielaní zaznamenala spoločnosť prudký nárast návštevnosti českého webu, ale aj záujem o filozofiu barefoot topánok a samozrejme sa zvýšil dopyt po topánkach.

Pocit spojenia s prírodou, návrat ku koreňom, pohodlná chôdza. Môže byť vlastne chôdza v topánkach pohodlná? Be Lenka tvrdí, že v barefootoch určite áno.

Chceme dať pocítiť, aké je to chodiť „barefoot“

„Barefoot topánky, ktoré vyrába spoločnosť Be Lenka, sú jedinečným konceptom a preto sme cítili potrebu šíriť ho ďalej. Okrem premysleného dizajnu je zmyslom značky investovať do zdravia. Množstvo ľudí má dnes zdravotné problémy a pritom mnohé z nich dokážeme začať jednoducho riešiť. Výberom správnej obuvi,“ hovorí zakladateľka spoločnosti a bývalá vrcholová športovkyňa Lenka Cenigová.

Foto: Be Lenka

„Ak sa chceme dostať blízko k zákazníkovi, musíme využiť všetky zmysluplné a dostupné kanály. Facebook, Instagram, Youtube, v Google využívame SEO, remarketingové kampane, affiliate program, bilboardy, rádiovú reklamu a televíznu reklamu, ktorá bola správnym krokom vzhľadom na viditeľný nárast v Českej republike,“ hovorí Juraj Fehervari, majiteľ spoločnosti Be Lenka.

Foto: Be Lenka

Kampaň bola vysielaná počas 10 dní a začala 22.3.2021 v spolupráci s Nova Group na staniciach NOVA, Nova Cinema, Nova Action, Nova 2 a Nova Gold. V spote sa zadávatelia zamerali na emóciu, ktorá podnieti zákazníka, aby dal šancu niečomu novému. Aby sa mohol cítiť príjemne aj počas bežného dňa. Aby zažil, aké je to chodiť „barefoot“.

„Cieľom našej reklamy bolo ukázať bežnej zákazníčke, ako ľahko naše topánky dokážu vyriešiť problémy, ako sú bolesti nôh v nevyhovujúcich topánkach, a samozrejme sme sa snažili odprezentovať aj našu značku. Kampaň je zasadená do business prostredia, aby sme oslovili aj iných ľudí, nie len našu stálu cieľovú skupinu,“ hovorí Michal Macek, marketingový manažér.

„Prvotná idea bola, že sa topánky prestriedajú v rovnakom prostredí, následne sme sa však rozhodli pre rôzne typy prostredia a rôzne ročné obdobia, nakoľko predávame modely, ktoré môže zákazník nosiť počas celého roka,“ dodáva Macek.

Televízna reklama priniesla až 60 % nových zákazníkov

Takmer 70% spotov bolo vysielaných v prime time a viac ako 15% v super prime time. „Podľa našich analýz nám reklama priniesla až 60% nových používateľov. Český trh je momentálne pre nás kľúčový a preto naň sústredíme množstvo našich marketingových aktivít. Počas trvania kampane sme zaznamenali 50% priamy nárast návštevnosti oproti predošlému obdobiu. Spot videlo v našej cieľovej skupine (ženy vo veku 25 - 50 rokov) viac ako 810.000 divákov a celkový počet zhliadnutí dosiahol takmer 2.000.000, čím sme dosiahli priemernú frekvenciu zobrazenia na diváka 2,4. Celkovo bez ohľadu na cieľovú skupinu sme dosiahli viac ako 7.800.000 zhliadnutí,“ hodnotí Peter Brezani, riaditeľ marketingového oddelenia.

Krátky spot (slovenská a česká verzia), ktorý ukazuje, akú úľavu, príjemný pocit a prirodzenosť prinášajú barefoot topánky, zverejnila spoločnosť aj na Youtube. Len za niekoľko týždňov od zverejnenia majú obe verzie spolu viac ako 350 tisíc zobrazení.

Foto: Be Lenka

Spoločnosť Be Lenka kampaň hodnotí ako úspešnú a prínosnú. Veľkým plusom je, že si Be Lenka vytvorila kampaň vo vlastnej produkcii v spolupráci s vlastným tímom bez reklamnej agentúry. Ďalej plánujú pokračovať vo svojich marketingových aktivitách a robiť veci ekologicky a so zmyslom pre detail.

Vizitka kampane:
Produkcia: Be Lenka s.r.o.
Réžia: Michal Macek, Peter Balent (cesarproduction.com)
Klient: Be Lenka s.r.o.
Kamera: Peter Balent
Hudba: Mário Zafka
Postprodukcia: Peter Balent (cesarproduction.com)
Animácie: Michal Želonka
Creative director: Michal Macek , Peter Brezani
Strategic planner: Michal Macek
Art director: Michal Macek Peter Brezani, Mário Zafka
Copywriter: Be Lenka

Foto: Be Lenka