Print this page

Slovenská sporiteľňa ukazuje návrat strateného syna (VIDEO) Reprofoto: Youtube Slovenská sporiteľňa

Za posledných 15 rokov opustilo Slovensko viac ako 300-tisíc prevažne mladých ľudí a mnohí ďalší o tom uvažujú. Najsilnejším dôvodom na ich návrat zo zahraničia je rodina a následne motivácia pomôcť našej krajine. A presne s týmto insightom pracuje nová kampaň Slovenskej sporiteľne.

Slovenská sporiteľňa v aktuálnej kampani v rámci nového komunikačného konceptu Budúcnosť je vaša sa dotýka veľkého celospoločenského problému, ktorým je masívny odchod mladých za vzdelaním a prácou do zahraničia.

V spote pracuje s archetypálnym príbehom návratu „strateného syna“, ktorý sa vracia domov, aby tu pretavil svoju inšpiráciu do vlastného podnikania s otcom.

Podobne ako pri emotívnej kampani s pôrodom či Žofiou sa aj tentokrát ujal réžie Laurence Dunmore, ktorý natočil kampane pre rôzne svetové značky.

„Po minuloročnom spustení nového komunikačného konceptu ,Budúcnosť je vaša‘ pokračujeme s ďalším silným príbehom, kde spájame našu značku s optimizmom a budúcnosťou., Sme presvedčení, že Slovensko potrebuje ľudí, ktorí veria v jeho budúcnosť. Len tak sa nám bude všetkým lepšie žiť a podnikateľom a podnikateľkám lepšie dariť v biznise. A iba tak budeme všetci spolu ako krajina úspešní. Chceme ľudí povzbudiť k tomu, aby verili v budúcnosť na Slovensku, aby sa na našu krajinu pozerali s optimizmom a realizovali si tu svoje sny,“ vysvetľuje Peter Holík, vedúci marketingovej komunikácie Slovenskej sporiteľne. Emóciu návratu dotvára pieseň skupiny Para Našou krajinou.

Banka pracuje s dvomi televíznymi spotmi, pričom nimi zastrešuje retailovú aj korporátnu časť svojho biznisu.

Hodnotovú komunikáciu dopĺňa microsite www.buducnostjevasa.sk, ktorá integruje rôznorodé inšpirácie pre návrat domov. Slovenská sporiteľňa na nej spolu s partnermi Growni, Profesia a Innovate Slovakia prináša napríklad aktuálne pracovné ponuky na Slovensku, možnosti na rozbeh podnikania či startupov alebo letné stáže pre študentov, ktorí sú na vysokých školách v zahraničí. Banka kampaňový storytelling preklápa aj do produktovej komunikácie s dôrazom na otváranie účtov.

Za myšlienkou stojí agentúra Zaraguza. „Mladý muž sa rozhodne opustiť istotu rozbehnutej kariéry vo svete, dokonca ide proti prianiu otca, aby nakoniec našiel radosť z budúcnosti doma. To najdôležitejšie, čo chceme zakaždým publiku doručiť, je emócia. Pretože je v poriadku byť dojatý aj hrdý na svoju krajinu. Sú to univerzálne pocity, ktoré majú aj ľudia v UK, odkiaľ pochádza režisér oboch TV spotov Laurence Dunmore. Jeho schopnosť rozprávať príbeh silnými obrazmi dala aj najnovšiemu videu výnimočnú formu,“ povedal Ondrej Kořínek, kreatívny riaditeľ Zaraguzy.

Vizitka kampane
Klient: Slovenská sporiteľňa
Kreatívna agentúra: Zaraguza
Creative Directors: Ondrej Kořínek, Martin Ondrušek
Strategist: Pavol Minár
Art Direction: Martin Ondrušek, Andrej Nemček
Social Media: Martin Rajec, Lucia Peterková, Dominika Turcerová
Copywriters: Karin Hornáčková, Matej Sekerka, Ondrej Kořínek
Graphic Designer: Oliver Boďo
Account Management: Marek Kabát, Ivana Fertáľová, Soňa Kaprálová
Produkcia: Bistro Films
Režisér: Laurence Dunmore
Fotograf: Marek Musil
Hudba: Para
Mediálna agentúra: Wavemaker Slovakia