Print this page

Kampaň s Julom Satinským finišuje. Slovenská sporiteľňa ju uzatvára dvoma špeciálnymi projektmi (VIDEO)

Kampaň, ktorá vyvolala mnohé pozitívne ale aj negatívne reakcie o použití hlasu a tváre zosnulého umelca, sa stala podľa Slovenskej sporiteľne najrozpoznateľnejšou bankovou kampaňou za posledných 5 rokov. Slovenská sporiteľňa ju uzatvára dvomi špeciálnymi projektami, ktoré prinášajú odkaz Jula Satinského Slovákom.

„Odložte na chvíľu bokom tú svoju povestnú tvrdohlavosť a zaťatosť. Ručím vám za to, že keď sa dohodnete, budúcnosť bude lepšia, ako sa vám snívalo.“ Aj tento citát Jula Satinského ilustruje nadčasovosť knihy Moji milí Slováci. Okrem výzvy k dokončovaniu dobrých načatých vecí v nej hlas herca hovorí aj o potrebe dohodnúť sa.

Slovenská sporiteľňa v tejto súvislosti priniesla upgrade relácie Diskusný klub na webe Startitup. Ide o tri diely diskusnej relácie s prívlastkom Bez zaťatosti, v ktorej dostanú priestor ľudia z názorových protipólov na slušnú debatu. „V jednotlivých epizódach relácie sa venujeme horúcim celospoločenským témam. V každej z nich svoj názor zastupujú zaujímaví a relevantní hostia,“ povedala Dáša Juríková, šéfka Brand Hubu Slovenskej sporiteľne.

Tri diely, tri témy:

1. Róbert Bezák vs. Fero Joke (téma: Cirkev vs. LGBTI)

 

2. Kňaz Ondrej Prostredník vs. Michaela Chrkavá, Sexuálna výchova (téma: Interrupcie)
3. Michal Vašečka vs. Mária Bieliková (téma: AI & roboti vs. ľudská pracovná sila)

„Veríme, že keď sa budú ľudia rozprávať slušne, aj keď majú rôzny názor, bude sa nám tu všetkým lepšie fungovať a žiť. Preto sme sa rozhodli priniesť túto diskusnú platformu a ukázať, že práve vďaka slušnej diskusii, hoci aj na ťažké témy, sa Slovensko môže posúvať vpred,“ dodáva Dáša Juríková.

Hudobníci v štúdiu L+S nemali nič vopred nacvičené

Druhým projektom je rozhlasový spot ako improvizácia Pioniho spolu s Veronikou Vitázskovou Simonsen, Martinom „Majlo“ Štefánikom  a s hlasom Jula Satinského, ktorý odznel v minulosti v rozhlasovej relácii. Improvizáciu nahrali symbolicky v štúdiu L+S. Skutočný hlas Jula Satinského pochádza z jeho originálnej nahrávky Šľak ma ide trafiť.

Táto finálna fáza kampane má za cieľ inšpirovať Slovákov k dobrej nálade.  „Ako veľa vecí, aj dobrá nálada je predpokladom toho, aby sme sa teraz aj v budúcnosti mali lepšie. A toto je skutočná bodka za kampaňou Moji milí Slováci,“ uzatvára Ondrej Kořínek, creative director Zaraguzy.