Print this page

Pozrite si najdrahšie reklamy, Super Bowl sa blíži

Finále amerického futbalu Super Bowl sa blíži a s ním aj prestížna vec vo svete reklamy - prehliadka najdrahších a najprestížnejších spotov, ktorá zápas sprevádza.

 

 

Finálny zápas Super Bowl sa hrá už od roku 1967 a za tie roky sa stal najsledovanejšou športových udalosťou na americkom kontinente a zaradil sa medzi najsledovanejšie športové udalosti vo svete. Sledovanosť finálového súboja sa odhaduje na 90 miliónov divákov. Aj preto prestávky počas zápasu sú najžiadanejším mediálnym priestorom. Napríklad v roku 2008 sa priemerná cena 30-sekundového spotu vyšplhala na 2,7 milióna dolárov.

Posledné roky si firmy dávajú na spotoch extra záležať, aby zapôsobili, vtipom, prevedením, originalitou, obsadzujú do nich najväčšie hviezdy. tento ro ksa objaví napríklad Arnold Schwarzenegger, či Scarlet Johansson.

Super Bowl vstúpil zásadne aj do televíznej histórie. V roku 2004 došlo k škandálu počas vystúpenia speváka Justin Timberlake s Janet Jacksonovej, keď jej Justin strhol časť kostýmu a ukázal jej nahý prsník. U americkej verejnosti to vyvolalo pohoršenie. Od tej doby sa priamy prenos zápasov oneskoruje o pár sekúnd, aby sa predišlo podobnému incidentu.
Tento rok počas zápasu vystúpia Red Hot Chilli Peppers.

Pozrite si výber spotov najbližšieho finále – Super Bowl, ktorý bude v nedeľu 2. februára.