Print this page

RTVS: Marián Kočner vylúčil spájanie svojho mena s vraždou Jána Kuciaka Reprofoto TA3

  

 

"To absolútne vylučujem, je to absolútna hlúposť," povedal Marián Kočner pre RTVS.

 

"To absolútne vylučujem, je to absolútna hlúposť," povedal v telefonickom rozhovore s redaktorkou RTVS.

Práve podnikateľ Marián Kočner sa mal novinárovi minulý rok vyhrážať, na čo upozornil na jeseň šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy.

Ján Kuciak následne podal na Mariána Kočnera trestné oznámenie za vyhrážanie.

 

"Je to naozaj obrovská tragédia, myslím si, že Slovensko nie je na úrovni rovníkových štátov, aby sa u nás takéto veci stávali novinárom," povedal pre RTVS Kočner.

Kočner tvrdí, že Kuciaka stretol len raz na tlačovej konferencii, kde mu položil tri otázky. Následne mu poslal niekoľko e-mailov ohľadom firiem, "o ktorých mal on pocit, že sa spájali s mojou osobou. Ja som na jeho otázky vždy korektne odpovedal," povedal Končer.

KOčner na jeseň minulého roka v rozhovore pre Omédiách.com odmietol, že by to považoval za vyhrážanie: "Kuciakovi som povedal, že sa takisto budem venovať niektorým novinárom a budem chcieť vedieť, či sú tak bohorovní a čistí, že si môžu dovoliť o nás ostatných písať. Pánovi Kuciakovi som povedal, že mu venujem špeciálne miesto na webovej stránke, že sa budem venovať jemu, či je teda taký čistý a či aj jeho rodina taká čistá, a čo je na tom? To nie je vyhrážanie. Povedal som, že ak nájdem niečo, čo bude súvisieť s páchaním trestnej činnosti, tak to zverejním, to je jedno či na neho alebo na jeho rodinu. Ale to nenapísal. To nie je vyhrážanie."

Za vyhrážanie to nepovažuje ani dnes.

O tom, že Ján Kuciak podal trestné oznámenie sa vraj dozvedel len dnes z tlačovej konferencie policajného prezidenta. Nikto ho doteraz v tejto veci nekontaktoval.