Print this page

 

Do uzávierky aktuálneho ročníka súťaže Košický Zlatý poklad sa prihlásilo 161 súťažných piesní. Na základe kritérií súťaže vybrala výberová komisia dve skupiny postupujúcich piesní. Do prvej skupiny vybrala 6 piesní, ktoré priamo postupujú do finále súťaže. Do druhej skupiny vybrala 11 piesní, ktoré budú v semifinálovom kole prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko súťažiť o postup do finále súťaže.

 Začiatkom mája košické štúdio Rozhlasu a televízie Slovenska vyhlásilo už 34.ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad, ktorého finálový koncert sa uskutoční 20. októbra. Hlavným zámerom populárnej súťaže je prezentácia a propagácia mladých talentovaných autorov a interpretov pôvodnej slovenskej populárnej hudby.

Výberová komisia, ktorá rozhodovala o postupujúcich do októbrového finále bola v zložení: Peter Bič a Viktória Vargová zo skupiny Peter Bič projekt, Igor Timko a Roman Timko zo skupiny No Name a Rasťo Kopina zo skupiny Noc a deň spolu s redaktormi Štúdia RTVS Košice.

„Do aktuálneho už 34. ročníka Košického zlatého pokladu sa okrem nových autorov a interpretov do súťaže pravidelne hlásia aj finalisti predchádzajúcich ročníkov. Je to pre nás pozitívna spätná väzba a jasný signál, že súťaž má svoju atraktivitu a kvalitu. Žánrový záber bol naozaj veľký, od folkovo ladených skladieb cez pop-rock až po heavy metal. Texty piesní boli väčšinou o živote a samozrejme v nich prevažovala večná téma lásky. Prvá šestica finalistov je známa a som zvedavý, ktorých šesť semifinálových skladieb doplní finálovú dvanástku,“ uviedol riaditeľ súťaže Ing. Juraj Hidvéghy.

Finálový koncert sa uskutoční 20. októbra o 19:00 v košickom Kulturparku. RTVS odvysiela priamy prenos v éteri Rádio Slovensko a televízny dokument z podujatia odvysiela Dvojka.

Autori a interpreti víťazných skladieb si odnesú finančné ceny:
1. miesto 1.000 EUR
2. miesto 750 EUR
3. miesto 500 EUR

Absolútny víťaz získa bezplatné poskytnutie nahrávacieho štúdia v Slovenskom rozhlase na realizáciu profesionálnej nahrávky víťaznej piesne .