Print this page

O rozhlasové frekvencie jarného výberového konania má záujem desať uchádzačov IIustr.foto: Rocková republika

Do jarného výberového konania, v ktorom je zaradených 20 voľných rozhlasových frekvencií, sa prihlásili desiati žiadatelia - siedmi súčasní vysielatelia a traja žiadatelia o novú licenciu na vysielanie rozhlasovej programovej služby (z tohto počtu je jeden držiteľ licencie – fyzická osoba, ktorej končí platnosť licencie a žiada o udelenie licencie už ako právnická osoba).  

 

O dve frekvencie, na ktorých vysielala spoločnosť MAXMEDIA, s.r.o., ktorá vo februári ukončila vysielanie a požiadala Radu o odňatie licencie, prejavilo záujem viacero vysielateľov. Medzi nimi je aj nový žiadateľ, spoločnosť MIRJAM s.r.o., ktorá chce vysielať programovú službu MIRJAM RÁDIO v maďarskom jazyku na frekvencii 98,7 MHz Nové Zámky. Spoločnosť sa uchádza aj o  frekvenciu 90,5 MHz Rožňava, ktorú si nechala skoordinovať.

O väčšinu frekvencií uvoľnených po vysielateľovi Marián Dokupil – Doko Media, na vysielanie programovej služby Rádio MUZIKA sa prihlásil žiadateľ Rádio GO DeeJay s.r.o. Konateľom spoločnosti je Marián Dokupil, ktorý chce vo vysielaní rovnakej programovej služby pokračovať ako právnická osoba. O tri uvoľnené frekvencie má záujem aj spoločnosť Rádio WOW s.r.o.

O opakovane zaradenú frekvenciu 93,9 MHz Michalovce Radu požiadal uchádzač o novú licenciu na vysielanie – POWER DEVELOPMENT s.r.o.

O novozaradené frekvencie 102,5 MHz Košice a 102,7 MHz Prešov, ktoré sú prideliteľné spoločne, o  frekvenciu 107,2 MHz Trnava a o opakovane zaradenú frekvenciu 99,6 MHz Žarnovica sa neprihlásil žiadny záujemca.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu Rady o pridelení frekvencií, sa bude konať v utorok, 21. mája 2019 od 10:00 hod v sídle Rady pre
vysielanie a retransmisiu (Palisády 36, Bratislava)