Print this page

Hokejová NHL je pozastavená na neurčito od 12. marca kvôli pandémii koronavírusu a jej opätovné rozbehnutie sa zdá byť zatiaľ v nedohľadne. Aj preto, že Spojené štáty americké už sú na čele rebríčka nakazených osôb s viac než 100 tisíc prípadov. Veľmi čulo sa ale špekuluje o tom, za akých okolností by sa mala sezóna dohrať.

 

"Ak by sme sa vrátili na ľad, myslím si, že by pred nami mohlo byť jedno z najlepších play off, čo sa kedy hralo. Všetky tímy by mali zdravých všetkých hráčov a všetci by boli naplno pripravení hrať. Každý z tímov by tak bol v najlepšej možnej sile. Verím, že toto všetko ako komunita aj ako hráči NHL zvládneme a potom budeme môcť predviesť naozaj skvelý hokej, "podotkol kapitán Calgary Mark Giordano.

V podobnom duchu hovoril aj Connor McDavid, kapitán Flames v Edmontone. "Chceme byť predovšetkým všetci zdraví. A tiež si chceme byť istí, že každý už je z toho vonku a pripravený na hokej v play-off. Ak by sa naozaj začalo znovu hrať, myslím, že by došlo na jedno z najlepších play off," vyhlásila jedna z najväčších hviezd ligy.

Pôvodne bol štart vyraďovacích bojov o Stanley Cup naplánovaný na 8. apríla, reálny dátum za súčasných okolností nedokáže nikto odhadnúť. Napriek tomu sa preberá zo všetkých strán, aký by návrat do rozohranej sezóny mohol byť. Klubom ešte chýba odohrať na dokončenie základnej časti 11 až 14 stretnutí. Celkom ide o 189 zápasov. Každým dňom teraz narastá pravdepodobnosť, že na obvyklých 82 zápasov sa už jednotlivé kluby nedostanú.

Kapitán hokejistov Pittsburghu Sidney Crosby pred niekoľkými dňami povedal, že by sa nebránil myšlienke, aby po prerušení ligy začalo rovno play off. Tridsaťšesťročný obranca Giordano pripustil, že o celej veci veľa premýšľal. "V ideálnom svete by ste chceli dohrať celú základnú časť, a kto bude na postupových miestach, pôjde ďalej. Lenže sa domnievam, že reálne vzaté nebudeme mať k dispozícii toľko času," uviedol Giordano.