Print this page

Ak ste sa v týchto dňoch rozhodli venovať čas a energiu cvičeniu a športu,  tieto knihy vám pomôžu.

Mark Lauren a Joshua Clark: Telo ako posilňovňa

V Nemecku narodený fitnesový profesionál Mark Lauren bibliu posilňovacích cvikov. Podrobnosti tu.

Ann Swanson: Joga

Spoznajte anatómiu a fyziológiu pre bezchybné cvičenie. Veda jogy prináša fakty a ilustrácie s opismi o tom, ako telo pri cvičení ásan pracuje, aký dopad má cvičenie na prietok krvi a dýchanie, aké kľúčové svaly a kĺby v tele sa pri každej pozícii zapájajú.  Podrobnosti tu.

Július Kazimír a Monika Klenková: Blackroll

O správnom posilňovaní, strečingu, automasáži ale aj o aktívnom cvičení fascií – povrchových i hlbokých svalových obalov. Zistilo sa, že skrátené fascie nie sú len zdrojom bolestí a obmedzenej pohyblivosti, ale že strata fyziologických vlastností fascií je aj príčinou neefektívnej rehabilitácie, cvičenia, strečingu a slabého športového výkonu. Podrobnosti tu.

Kolektív autorov: 60 dní k novej postave
Program na dosiahnutie zdravšieho a štíhlejšieho tela v akomkoľvek veku

Craig Ramsay: Strečing

Strečing nie sú len cviky vykonávané pred „skutočným“ cvičením, ale nevyhnutný predpoklad pre získanie zdravého, pružného tela. Vďaka tejto knihe úplne pochopíte, ako fungujú vaše svaly, pretože nazriete doslova pod ľudskú kožu.Podrobnosti tu.

Core trénink: Více než 150 cviků pro tvarování těla

Kniha vás krok za krokem provede jednotlivými technikami a názorně vám ukáže, jak posílit svaly trupu v oblasti beder, pánve, břicha a kyčlí, ať už jste profesionální či rekreační sportovec nebo jen milovník fitness. Podrobnosti tu.

Kateřina Honová: Po operaci kolena - domácí cvičení a rehabilitace

Jak podpořit hojení, posilovat a dostat se do formy.Podrobnosti tu.

Frank Thömmes: Cviky a protahování při sedavém zaměstnání

První pomoc při bolesti zad. Tato příručka nabízí vše potřebné k tomu, abyste se i v kanceláři udrželi v pohybu a zdraví. Představuje jednoduché, ale velmi účinné cviky pro posílení a mobilizaci různých částí těla. Podrobnosti tu.

Brigitte Engammare: Pevné břicho za 30 dní

Candace Moore: Joga Namaslay

Joga Namaslayje srdcom písaná a zároveň veľmi profesionálna kniha o joge, súčasťsúčasťou knihy je aj 30-dňový jogový program, ktorý sa zameriava na redukovanie stresu, aktivovanie vnútornej sily a odstraňovanie bolestí chrbta. Podrobnosti tu.

Susann Hempel: Fasciálny tréning

Viac pohybu, menej bolesti. Čo sú vlastne fascie? Ide o hlboko uložené spojivové tkanivo, ktoré obklopuje naše svaly, podopiera ich a udržiava pohyblivosť.

Pilates krok za krokom Kniha Pilates krok za krokom je vaším trpezlivým učiteľom. Ukáže vám základné pohyby a techniky dýchania, naučí vás, ako získať istotu a zručnosť pri cvičení.Podrobnosti tu.

Divo G. Müller a Karin Hertzer. Trénink fascií.

Úspěšný recept pro získání napnuté vazivové tkáně Podrobnosti tu.

Mark Lauren a Julian Galinski. Telo ako posilňovňa - 90-dňová výzva pre mužov

Tento nový intenzívny program je zostavený čo najjednoduchšie a je koncipovaný tak, aby z teba dostal za tri mesiace maximum. Podrobnosti tu.

Mark Lauren a Julian Galinski: Telo ako posilňovňa - 90-dňová výzva pre ženy

Tento nový intenzívny program je zostavený čo najjednoduchšie a je koncipovaný tak, aby z teba dostal za tri mesiace maximum. Podrobnosti tu.

Al Kavadlo: Posúvame hranice Maximálna telesná sila úplne bez náradia

Al Kavadlo, autor knihy Posúvame hranice!, a jeho brat Danny sú dokonalým svedectvom telesnej kultúry surovej sily, ktorá sa buduje spôsobom starej školy, prastarým spôsobom – holými rukami, len za pomoci vlastného tela. Podrobnosti tu.

Christopher S. Kilham: Päť Tibeťanov
Päť Tibeťanov je jogový systém jednoduchých, ale veľmi účinných cvičení, ktorý vznikol v Himalájach. Známy je aj pod menom Päť rítov omladzovania. Podrobnosti tu.

Philip Striano: Cvičení pro zdravá záda

Aby záda nebolela. Ilustrovaný praktický průvodce. Kompletní program pro prevenci potíží a zlepšení zdravotního stavu zad, který obsahuje cvičení, jež pomáhají protahovat, posilovat a zpevňovat zádové svalstvo – od hlavy až po kostrč. Podrobnosti tu.

Kolekciu zostavil Ivan Janík z Martinusu