Print this page

Seriál Nový život prichádza v druhej sérii s viacerými novinkami (FOTO) Foto: JOJ

Seriál Nový život sa s novými časťami vrátil na obrazovky televízie JOJ.

 

Ako sa posunú životy hlavných hrdinov - troch bývalých aktívnych športovcov – Lucie, Dušana a Paľa, ich rodín či priateľov?

Na konci prvej série sa Lucia a Paľo dali dokopy, čo divákov veľmi potešilo. Lenže, ako to už vo vzťahoch býva, nie každý deň je ružový a ako vystrihnutý z telenovely. Ľahké to nebude mať ani Dušan či boxer Loho. „Budeme svedkami rôznych zvratov. Či už v živote Lucie a Paľa, ktorí v prvej sérii skončili tým, že sa dali dokopy. Budeme sledovať ich vzájomné spolužitie. S Paľom, keďže poznáme jeho charakter, to nebude jednoduché. Bude tam veľká linka Ďura Loja s postavou Lohinského. Ten bude mať veľké vzťahové techtle-mechtle medzi jednou a druhou. Zaujímavý bude aj osud Dušanovej rodiny. Bude to veľmi dramatické,“ vysvetlila scenáristka a kreatívna producentka Danica Hričová.

V novej sérii nebudú chýbať ani tínedžerské postavy. „Všimla som si, že sú veľmi obľúbené linky aj našej mládeže, ktoré sa odohrávajú v škole. Aj tých sme trošku posilnili a všetci budú mať nejaké vzťahové peripetie. Zaujímavá bude aj linka Aleninej mamy Stely. To bude veľmi zvláštne,“ prezradila Hričová.

V seriáli pribudne nová postava. „Môžem prezradiť, že jednu z postáv, ďalšieho futbalistu na dôchodku, bude hrať Janko Dobrík. Je to postava Ruda Kapustu, ktorý prichádza väzenia a obohatí tento dej. Niekedy je dôležité osviežovať dej novými postavami. Samozrejme, dej je sústredený na staré obľúbené postavy, ale občas treba rozvíriť hladiny a priniesť tam do vody šťuku,“ prezradila Hričová.

Zaujímavou novinkou bude určite aj fakt, že bývalý futbalista sa po dlhom čase opäť chytí lopty a postaví sa na trávnik. Bárta sa na to nepotreboval nijako špeciálne pripravovať, keďže v minulosti futbal sám hrával. „Ja som fanúšik futbalu aj teoreticky, že sa naň rád pozerám a kedysi som aj hrával futbal. Vyslovene len rekreačne a nemyslím si, že som bol úplne ľavý, tak snáď to bude ok.“

Významnou postavou je Evald. V prvej sérii si od úvodnej epizódy až po tú poslednú prešiel naozaj rôznymi situáciami a veľkým vývojom. Rodák z Rakúska bol podvodník, zbabelec a kšeftár, no v niektorých krízových situáciách vedel ukázať, že má naozaj srdce na správnom mieste. Nenudila sa s ním ani jeho bývalá partnerka Lucia, ani súčasná – Vanda. „Šniclovi“ sa totiž popri tom všetkom navyše lepila smola na päty.

Ako to ale bude v druhej sérii? Bude z Evalda už konečne normálny a zodpovedný muž, alebo bude život s ním naďalej jazdou na horskej dráhe? „Je to psychologické dobrodružstvo… Keď si čítam scenáre, vždy som prekvapený, že čo im napadne napísať mu. Sranda je, že ten Evald je tak autentický, že to sa naozaj každému môže stať. Je to výzva, keď to hrám. Na jednej strane, jasné, že sa mu dejú úplne šialené veci, na druhej strane, každý deň sa stávajú ľuďom šialené veci. Taký je život. Takže, Evald to bude mať ako na hojdačke. To ešte bude tvrdý nový život,“ prezradil Evaldovej predstaviteľ Thomas Kamenár.