Print this page

Zástupca tlačovej hovorkyne Bieleho domu TJ Ducklo v sobotu rezignoval na svoju funkciu. Stalo sa tak deň potom, čo bol suspendovaný kvôli tomu, že sa vyhrážal novinárke, ktorá chcela napísať o jeho vzťahu s inou reportérkou. Informovala o tom agentúra AP.

 

Časopis Vanity Fair v piatok s odvolaním sa na dva nemenované zdroje napísal, že Ducklo sa vyhrážal novinárke serveru Politico Tare Palmeriovej v snahe zabrániť vydaniu správy o jeho vzťahu s novinárkou Axios Alexiou McCammondovou. Údajne novinárke Politica v telefóne povedal "zničím vás". Podľa Vanity Fair takisto Ducklo nevyberavo Palmeriovú obvinil, že na McCammondovú žiarli.

Hovorkyňa Bieleho domu Len Psakiová v piatok oznámila, že Ducklo bol na týždeň postavený mimo službu bez nároku na plat. Ducklo podľa Psakiovej uznal, že jeho správanie nespĺňalo štandardy stanovené prezidentom Joeom Bidenom. Doplnila pritom, že Ducklo novinárke poslal osobný odkaz, v ktorom napísal, že svoje konania hlboko ľutuje.

V sobotu Ducklo rezignoval na svoju funkciu. Vo vyhlásení uviedol, že je zdrvený tým, že "sklamal svojich kolegov v Bielom dome a prezidenta Bidena a že im spôsobil problémy". "Žiadne slová neodkážu vyjadriť moju ľútosť a znechutenie nad mojím správaním," napísal Ducklo. "Použil som slová, ktoré by žiadna žena nikdy nemala od nikoho počuť, zvlášť potom nie v situácii, keď sa len snaží robiť svoju prácu. Boli to odporné, neúctivé a neprijateľné slová," dodal.

Agentúra AP uviedla, že sa jedná o prvý odchod z novej administratívy, necelý mesiac po nástupe prezidenta Joea Bidena do úradu.