Print this page

K situácii v ČR sa vyjadril aj Juraj Šeliga:

Vyjadrujem hlbokú solidaritu s Českou republikou, našim bratským národom a nespochybniteľným spojencom. To, čo sa stalo v Českej republike je neprijateľné a je útokom na ich suverenitu a nášho najbližšieho spojenca. Nevinné ľudské životy, ktoré vyhasli, útok na muničný sklad, bezcitnosť a mocenský zásah s cieľom zastrašiť suverénny demokratický štát je rovnakým barbarstvom, aké robili komunisti pred 50 rokmi. Nesmieme ustupovať, naopak musíme pevne stáť na strane našich partnerov a spojencov.
Udalosti z Česka rovnako však zvýrazňujú, ako urgentne potrebujeme v čo najkratšom čase nového riaditeľa/riaditeľku Slovenskej informačnej služby. Verím, že v horizonte pár dní predseda vlády predstaví svoju nomináciu. Kritériá sú dlhodobo známe - odborne zdatná osoba, so silnou morálnou integritou.
V časoch hybridnej vojny, vojsk na hraniciach susedného štátu, útoku v Českej republike a geopolitickým hrám potrebujeme profesionálny spravodajský aparát. Na to, aby naše služby mohli bezchybne fungovať potrebujú, aby sa o ne štát staral a poskytoval im ekonomickú, personálnu a aj politickú podporu.