Print this page

Na plenárnom zasadnutí Európskej platformy regulačných orgánov (EPRA) vo štvrtok 20. 5. 2021 bol za predsedu tohto zoskupenia zvolený Ľuboš Kukliš, riaditeľ kancelárie slovenskej Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Podpredsedníčkami a podpredsedami EPRA sa stali Stephanie Comey (BAI, írsky mediálny regulátor), Maria Donde (OFCOM, regulátor médií vo Veľkej Británii), Peter Matzneller, (DLM, združenie nemeckých regulátorov médií) a Mari Velsand (Medietilsynet, nórsky mediálny regulátor). „Nachádzame sa kľúčovom období z pohľadu kreovania nového prístupu k regulácii obsahu v digitálnom prostredí a je veľmi dôležité, aby skúsenosť a pohľad mediálnych regulátorov zaznievali v prebiehajúcich diskusiách čo najvýraznejšie. Mňa veľmi teší, že požívame takúto vysokú dôveru medzi kolegami na medzinárodnej scéne a vybrali si práve nás, aby sme ich v tomto období a v týchto procesoch reprezentovali,“ uviedol Ľuboš Kukliš v reakcii na výsledok voľby nového vedenia EPRA.
EPRA je profesionálnym zoskupením regulačných orgánov pre oblasť rozhlasového a televízneho vysielania, resp. audiovizuálnych mediálnych služieb.