Print this page

Autobiografia Karla Gotta Má cesta za štestím sa stala krátko po vydaní bestsellerom. Kniha vyšla takmer dva roky po spevákovej smrti, v deň Gottových nedožitých 82. narodenín 14. júla, v počte 30.000 výtlačkov, ktoré boli vypredané v priebehu niekoľkých dní. ČTK to za výhradného distribútora publikácia Euromedia Group oznámila Helena Frantová. V Českej republike je neoficiálna hranica bestselleru 10.000 predaných kníh. Dotlač autobiografie sa na trhu podľa distribútora objaví 21. júla a ďalšie budú nepravidelne nasledovať.

"Výroba knihy beží kontinuálne od začiatku júna a predpokladáme, že bude pokračovať minimálne do konca novembra. Kľúčové budú kapacity a schopnosti tlačiarní - výpadky v dostupnosti na trhu aj napriek tomu občas zrejme budú, pretože záujem zákazníkov je skutočne mimoriadny," uviedol obchodný riaditeľ Euromedia Group Josef Pulchart.

Knihu otvára prológ, ktorý Gott napísal v lete 2019. "Viem si predstaviť, že veľa ľudí, či priateľov, či známych, ktorí prešli mojím životom a v knihe sa nenájdu, môžu byť sklamaní. Ale verte mi, že ak by sa v knihe mali všetci objaviť, stal by sa z mojej autobiografie nezáživný telefónny zoznam," napísal Gott, ktorý v záverečných kapitolách popisuje obdobie zápasu s ťažkou chorobou.

Vzhľadom k tomu, že vdova po spevákovi Ivana Gottová získala počas uplynulého roka množstvo fotografií a dokumentov, sa termín dokončenia plánovanej autobiografie pretiahol. "Som si veľmi dobre vedomá toho, že žiadna iná autentická autobiografie môjho manžela už nebude vydaná. Cítila som preto povinnosť, tieto materiály verejnosti v knihe poskytnúť. Bola by veľká škoda, keby som o ne manželových priaznivcov ochudobnila," uviedla Gottová.