Print this page

Denník N ako prvé médium v regióne strednej a východnej Európy prináša svojim online čitateľom možnosť zakúpiť si prístup k platenému obsahu prostredníctvom služby Predplatné s Googlom (z angl. Subscribe with Google). Ide o technologické riešenie určené vydavateľom, ktoré umožňuje spárovať predplatné digitálnych médií s Google účtom čitateľa. Tí tak prostredníctvom niekoľkých klikov získajú jednoduchší prístup k predplatenému digitálnemu obsahu zo všetkých svojich zariadení. Momentálne je nasadenie tejto služby v pilotnej fáze a táto možnosť sa zobrazuje časti čitateľov DennikN.sk, informuje v tlačovej správe spoločnosť Grayling zastupujúca Google.

Vo svete túto službu využívajú The Washington Post, The New York Times, Financial Times a The Telegraph.
 
„Predplatné s Googlom je nový spôsob, ako urobiť proces nákupu predplatného na Denníku N ešte jednoduchším. Veríme, že povedie k ďalšiemu rastu počtu aktívnych predplatiteľov, ktorých je už dnes vyše 73-tisíc,” povedal riaditeľ Denníka N Lukáš Fila.
 
„Spoločnosť Google dlhodobo spolupracuje s mediálnym odvetvím na inovatívnych technologických riešeniach. Služba Predplatné s Googlom je jedným z nich, pričom predstavuje súbor technológií vyvinutých špeciálne pre vydavateľov s cieľom zjednodušiť platby za digitálny obsah,” hovorí Rasťo Kulich, riaditeľ slovenskej pobočky Google.