Print this page

Kto je kto v seriáli Výnimočná Nikol (FOTO) Foto: Markíza

Osemdielny seriál s názvom Výnimočná Nikol divákom predstaví problematiku vyšetrovania v úplne novej a nevšednej podobe. Upratovačka Nikol Tichá pracujúca na policajnej stanici. Jeden večer počas svojej šichty neodolá nutkaniu a prepíše na tabuli poznámky k aktuálnemu prípadu, čo policajtom výrazne pomôže pri vyriešení zločinu tým, že upriami ich pozornosť na skutočného páchateľa.

Kto je kto v seriáli:

Nikol Tichá  Foto: Markíza

Nikol Tichá (Táňa Pauhofová)

Nikol Tichá je slobodná matka troch detí, ktorá síce nikdy nedokončila ani strednú školu, ale má v sebe hlboko zakorenený zmysel pred morálku. Je vysoko inteligentná a veľmi osobitá. Pracuje ako upratovačka bez rešpektu k akýmkoľvek autoritám. Zároveň sa riadi heslom „čo na srdci, to na jazyku“, čo ju zaťahuje do veľkého množstva konfliktných ale aj komických situácií. Nehrá podľa pravidiel, žije vo svojom svete a má vyhranené a nekonvenčné názory, čomu zodpovedá aj výchova jej troch detí.

Svojej pubertálnej dcére Tereze (Dorota Peniašková) sa snaží nahradiť nezvestného otca, synovi Erikovi (Dominik Roško), ktorý po nej zdedil IQ, pomáha v jeho vedomostných výpravách, s malou dcérkou Dorotkou (dvojičky Vrankovci) chce tráviť čo najviac času. So strážením detí jej z času na čas pomôže sused Karol (Dušan Kaprálik) alebo mama (Zuzana Krónerová). Jej jedinečná osobnosť a excentrický zmysel pre štýl prináša chaos všade tam, kam príde.

Adam Kadlec    Foto: Markíza

Adam Kadlec (Kamil Mikulčík)

Adam je opakom Nikol, rešpektuje pravidlá, všetko má zorganizované a pod kontrolou. Úspešný, čestný, slušný vyšetrovateľ vrážd, ktorý ctí pravidlá, rešpektuje hranice a žije veľmi usporiadane. Všetko má svoje miesto, všade je poriadok, je posadnutý čistotou a umývaním rúk.

Vystupuje ako seriózny muž, ktorý si nepúšťa ľudí príliš k telu, a v osobnom živote je skôr samotár. Keď k nemu priradia živelnú Nikol, práca, ktorú mal rád, sa stáva nočnou morou, lebo Nikolina prítomnosť všetky postupy prevracia naruby. Jej excentrická povaha ho spočiatku odpudzuje a to aj napriek tomu, že jej špecifická osobnosť ho dokonale dopĺňa.

Kristína Trenčanová   Foto: Markíza

Kristína Trenčanová (Michaela Majerníková)

Michaela je priama, veľmi ambiciózna, tvrdá, ale spravodlivá šéfka kriminálneho oddelenia. Práve ona včas objaví skrytý potenciál v nekonvenčnom a investigatívnom štýle Nikol. Preto ju priradí k najlepšiemu inšpektorovi vo svojom útvare – Adamovi Kadlecovi, ktorý má šancu zvládnuť jej búrlivú osobu.

Nora Antonyová   Foto: Markíza

Nora Antonyová (Dominika Moravková)

Nora dopĺňa tím vyšetrovateľov a jej hlavnou úlohou je zbierať rešerše. Je veľmi dôsledná a pre riešenie zamotaných prípadov je jej spoľahlivosť neoceniteľná.

Samo Dubský   Foto: Markíza

Samo Dubský (Pavol Šimun)

Adam Kadlec je veľmi lojálny a Nikol si od začiatku veľmi obľúbi. Jeho snaha a prirýchly úsudok, ktorým hneď usvedčí vraha, je veľmi úsmevný nielen pre jeho kolegov ale aj pre samotného diváka.