Print this page

Kto sú súťažiaci v Extrémnych premenách? V súkromí to nemajú jednoduché (FOTO) Foto: Markíza

Soňa je pozitívna žena, milujúca matka a obľúbená kolegyňa. Pracuje ako sestra v domove dôchodcov. Starostlivosť o druhých ju napĺňa. Vnútri skrýva traumu zo svojej váhy, rodičia ju od malička za nadváhu kritizovali.

Foto: Markíza

Aj dnes majú zlé vzťahy, nestretávajú sa, ani vnúčatá nechodia k starým rodičom. Soňa je počas natáčania na materskej dovolenke so synom. Žije život svojich detí, seba dáva na posledné miesto. Seba nerieši, lebo je to jednoduchšie. Pohľad do zrkadla neznáša, ani manžel ju nevidel v spodnej bielizni. Soňa nie je dobrým príkladom pre svoje deti, dcéra je už závislá od cukru a začína mať nadváhu. Najmä kvôli deťom sa preto chce zmeniť. Pocit, že nič neurobí dosť dobre, v nej však ostáva, samu seba často podceňuje.

Soňa schudla neuveriteľných 60 kilogramov.

Soňa bola na začiatku Extrémnych premien ženou, ktorá nemala žiadne sebavedomie, neverila si, že niečo dokáže spraviť dobre, a neverila vo svoj úspech. Veľa slov od rodiny sa jej dotklo a tieto zranenia si držala hlboko vnútri v sebe. Tento rok však dokázala zmeniť tak veľa.

Foto: Markíza

Obetavý a osamelý otec rodiny

Andrej (35) vychováva svoje dve deti sám (3 a 6 rokov). S ich mamou sa rozviedol, deti má v starostlivosti. Okrem toho má internetový obchod s automobilovým príslušenstvom a malý autoservis priamo vo svojom dome. Vstáva preto o piatej ráno, aby urobil v práci to najnutnejšie. Deťom urobí raňajky, odvezie ich do školy a škôlky a vracia sa do práce.

Andrej zvláda starostlivosť o rodinu, ale na seba nemá čas. Rodina mu pomáha cez víkendy, ale cez týždeň je na všetko sám. Ani nevedel ako a takýmto spôsobom sa pri výške 179 centimetrov dopracoval k 143 kilogramom.

Jeho najväčšou obavou je, že sa z postele raz nepostaví a nebude sa vedieť postarať o rodinu. Tiež by bol rád príkladom pre svoje deti, aby ho videli športovať a zdravo jesť a aj ich samých to motivovalo k lepšiemu životu.

Andrej chudol 50 kilogramov

A zvládol to aj pri tom, ako sám vychováva dve deti. Bolo pre neho veľmi náročné, aby si našiel čas na cvičenie, ale vďaka pomoci Maroša Molnára a Extrémnym premenám to zvládol.

 

 

Foto: Markíza