Print this page

Koniec novembra bude patriť top hráčom v League of Legends, tri spoločnosti skupiny Deutsche Telekom chystajú medzinárodný turnaj so špičkovými technológiami

Slovak Telekom nadviaže na minuloročnú aktivitu sesterskej spoločnosti Magyar Telekom a spolu s českým T-Mobile zorganizujú medzinárodný turnaj eSport Cup powered by Telekom v online hraní svetoznámych titulov League of Legends a League of Legends: Wild Rift. Hrať sa bude paralelne na Slovensku, v Česku a Maďarsku počas jediného dňa.

Prvý tohtoročný slovenský a zároveň medzinárodný turnaj troch krajín sa bude konať 26. novembra 2022. Na Slovensku sa bude zápoliť priamo v budove Slovak Telekomu v Bratislave. Telekom ponúkne možnosť zaregistrovať sa, postaviť si vlastný tím a zmerať si sily s konkurenciou doma i vo svete.

Hráči budú mať na výber: v League of Legends bude súťažiť tímy, mobilná verzia League of Legends: Wild Rift je určená pre jednotlivcov.

League of Legends: turnaj len pre 40 slovenských hráčov

Účasť na hlavnom turnaji je limitovaná pre osem súťažných tímov po piatich hráčov, pričom minimálny vek registrovaného hráča musí byť 16 rokov. Šampionát začína skupinovou fázou, v ktorej sú vytvorené dve skupiny po štyroch tímoch. Účastníci sa stretnú v round-robin systéme každý proti každému. Turnaj končí priamym vyraďovacím play-off.

Víťaz môže byť len jeden, do medzinárodného kola idú dva tímy

Každý člen súťažného tímu, ktorý sa umiestni na prvom mieste, získava okrem postupu do medzinárodného kola aj hlavnú výhru: špičkový projektor Samsung Freestyle v hodnote takmer 1000 €.
Účasť na medzinárodnom turnaji získa aj tím, ktorý sa v lokálnom turnaji umiestni na druhom mieste.

V medzinárodnom kole, ktoré bude rovnako v sobotu 26.11, sa proti sebe postaví spolu šesť tímov z Česka, Slovenska a Maďarska, ktoré postúpia z lokálnych súťaží. Spoločne medzi sebou zabojujú o top miesto a prvú cenu: VR headset Oculus Quest 2.

Hráči sadnú za najrýchlejšie mašiny súčasnosti

Hráči League of Legends si sadnú pred najrýchlejšie mašiny súčasnosti.
Súťažiaci budú mať k dispozícii najnovšie špičkové hardvérové vybavenie vrátane hráčskych monitorov, ktoré ešte viac umocnia zážitok z hrania.
O plynulosť online hrania sa postará špičková 10Gbps konektivita v podobe najmodernejšej optiky od Slovak Telekom, ktorá bezproblémovo zvládne maximálne zaťaženie pri online hraní s minimálnou latenciou.

Turnaj Wild Rift na špičkovej 5G sieti

Pre hráčov, ktorí sa rozhodnú ukázať svoje zručnosti v mobilnej verzii League of Legends: Wild Rift, budú k dispozícii hi-end smartfóny značky Samsung. O najlepší zážitok z hrania a špičkovú rýchlosť sa postará najnovšia 5G sieť Telekomu.

Účasť vo Wild Rift turnaji bude možná len na základe pozvánky, ktorú zašlú kapitáni jednotlivých tímov – Žolík a Redy. Tí si na vlastných sociálnych sieťach vyberú svojich hráčov a každému osobne pošlú pozvánku s účasťou na turnaji. Súťaž bude prebiehať systémom single-elimination v režime Best-of-3. Hrať sa bude na 2 víťazné zápasy, z ktorých vyjdú jednotliví víťazi.

Registrácia štartuje

Registrácia na turnaj League of Legends bude otvorená do naplnenia uvedených kapacít: https://rendezveny.t-systems.hu/en/esport-cup-powered-by-telekom-sk/