Print this page

Americká mediálna a filmová spoločnosť Walt Disney plánuje pozastaviť prijímanie zamestnancov a zrušiť niektoré pracovné miesta. Vyplýva to podľa agentúry Reuters a serveru CNBC zo správy šéfa podniku Boba Chapeka pre vedúcich pracovníkov. Spoločnosť Disney zamestnáva okolo 190 000 ľudí.

"Obmedzujeme zvyšovanie počtu pracovníkov prostredníctvom cieleného zmrazovania náboru," uviedol Chapek. "Nábor pre malú skupinu najdôležitejších pozícií bude pokračovať, pri všetkých ostatných pozíciách je ale pozastavený," dodal.

Správa prichádza po tom, čo štvrťročný zisk spoločnosti Walt Disney zaostal za očakávaním analytikov, a to kvôli strate v streamovacej divízii, ktorá zápasí s prudkým rastom nákladov.

Chapek uviedol, že v rámci snahy o kontrolu nákladov predpokladá "určité malé znižovanie počtu zamestnancov". Vyzval tiež vedúcich pracovníkov, aby obmedzili pracovné cesty iba na nevyhnutné prípady. Pracovné schôdzky by sa podľa neho mali čo najviac organizovať vo virtuálnej podobe, napísal server CNBC.