Print this page

Dnes 76-ročný Terry Sanderson požaduje na súde 300-tisíc dolárov odškodnenie po hollywoodskej herečke Gwyneth Paltrowovej. Viní ju, že ho zrazila na lyžiach a spôsobila mu dlhodobé zranenia. Herečka vinu odmieta, Sandersona tiež zažalovala a požaduje jeden dolár a uhradenie výdavkov za advokáta. Súd má podľa agentúry AP trvať osem dní, pričom každá strana má štyri dni na predvolanie svedkov.

Na osemdňovom trvaní procesu sa dohodli obe strany. Dnešok je posledným dňom, kedy môže tím advokátov Sandersona predvolať na výpoveď Paltrowovú. Na budúci týždeň potom príde rad na obhajcu herečky, ktorí k výpovedi predvolajú lekárskych odborníkov, lyžiarskych inštruktorov a herečkine dve deti.

Paltrowová a Sanderson sa zrazili na lyžiach vo februári pred siedmimi rokmi v luxusnom lyžiarskom stredisku Deer Valley Resort v utažskom meste Park City, ktoré každoročne víta celebrity prichádzajúce na filmový festival Sundance. Sanderson mal po zrážke štyri zlomené rebrá a otras mozgu.

Výška odškodnenia, ktoré obe strany požadujú, sa zdá byť zanedbateľná vzhľadom na náklady na niekoľkoročné vedenie civilného sporu a nehmotné náklady, ako je narušenie súkromia a psychická náročnosť konania, píše AP.

Výsluch svedkov sa na tretí deň procesu stal veľmi osobným; advokáti Paltrowovej sa pýtali na Sandersonov horšiaci sa zdravotný stav, problémy so zvládaním hnevu a nadniesli aj otázku, či sa bývalý optometrista nesnaží zneužiť slávu hollywoodskej herečky. Odkazovali sa pritom na e-mail, ktorý muž poslal svojej dcére s predmetom "Som slávny... ale za akú cenu?".

Sandersonov tím sa naopak bude snažiť presvedčiť desaťčlennú porotu, že za zrážku na zjazdovke je zodpovedná Paltrowová a že následky nehody nesie dodnes, pretože má po nej poškodený mozog a utrpeli aj jeho vzťahy s blízkymi, uvádza AP.