Print this page

Vlastník Eurosportu získal európske práva na štyri olympiády

Spoločnosť Discovery Communications, vlastník stanice Eurosport, získala od Medzinárodného olympijského výboru vysielacie práva na olympijské hry v rokoch 2018-2024 pre Európu. Zaplatí za ne 1,3 miliardy eur.

"Táto dohoda zabezpečuje komplexné pokrytie olympijských hier v Európe, vrátane záruky bezplatného odovzdávania televízneho vysielania vo všetkých regiónoch," uviedol predseda MOV Thomas Bach. Dodal, že spoločnosti Discovery a Eurosport sa ďalej zaviazali, že spolu s MOV vytvoria nový európsky olympijský kanál.

Discovery a Eurosport ponúkajú v jednotlivých krajinách v priemere desiatku kanálov. Vďaka vysielacom právam ponúknu prenosy z olympiády viac ako 700 miliónom európskych divákov na všetkých platformách vrátane zadarmo odovzdávaného televízneho vysielania, platenej televízie, prenosov po internete a pre mobilné telefóny vo všetkých jazykoch v 50 krajinách a teritóriách na európskom kontinente.

V súlade s požiadavkami olympijského výboru a miestnych trhov sa spoločnosť Discovery takisto zaviazala vysielať z letných olympijských hier najmenej 200 hodín a zo zimných olympijských hier najmenej 100 hodín v rámci zadarmo šíreného televízneho vysielania. Discovery v mnohých krajinách Európy bude udeľovať takzvané čiastočné sublicencie.

Dohoda sa týka XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pchjongčchang v roku 2018, XXXII. letných olympijských hier v Tokiu v roku 2020 a olympijských hier v rokoch 2022 a 2024, ktorých hostiteľské mestá ešte nebola zvolená.