Denník N a .týždeň ohlásili spojenie síl

Denník N a .týždeň ohlásili spojenie síl

Denník N a časopis .týždeň dnes zverejnili spoločné vyhlásenie, v ktorom oznámili uzatvorenie spolupráce.

 


Na ohlásenie "spájania síl" si vybrali symbolicky predvečer 17. novembra.
Spolupráca bude pri zdieľaní článkov aj pri obchode. Vydavateľstvá budú spoločne predávať predplatné na digitálny a printový obsah. „Hovoríme tiež o ďalších formách spolupráce – o zdieľaní obsahu, o kooperácii v oblasti videa či o organizovaní spoločných podujatí," píšu píšu v spoločnom vyhlásení šéfredaktori Štefan Hríb z .týždňa a Matúš Kostolný z Denníka N. 

 

Ohlásenie spolupráce prichádza potom, ako spoločnosť Piano, cez ktorú bol spoplatnený obsah na webe .týždňa, na Slovensku končí. Denník N má vlastné predplatné.

Ako vysvetľujú redakcie spájanie? „Úroveň verejnej diskusie u nás klesá, a schopnosť prozápadných síl spolupracovať už takmer vymizla. Spolupráca .týždňa a Denníka N je naša odpoveď," píšu šéfredaktori.

.týždeň vydáva vydavateľstvo W Press, Denník N vydáva vydavateľstvo N Press.

O majetkovom prepojení šéfredaktori nepíšu.

Odporúčame aj: Systém spoplatnenia webu Piano na Slovensku končí

„Sme presvedčení, že slobodná spoločnosť potrebuje silné slobodné médiá. Žijeme v čase, keď stále väčšiu časť mediálneho trhu ovládajú oligarchovia, keď sa fakty a argumenty strácajú v záplave lží a propagandy a keď je populizmus a extrémizmus po celom svete na vzostupe. Uvedomujeme si spoločne, že po brexite a amerických voľbách nie je v stávke nič menšie než budúcnosť európskej, a teda aj našej slobody. Spoluprácu nezávislých serióznych médií preto považujeme práve teraz za dôležitejšiu ako kedykoľvek predtým,: píše Hríb a Kostolný.