Print this page

Bývalý novinár a agent SIS Peter Tóth zakladá politickú stranu Reprofoto RTVS

Bývalý komentátor denníka SME* a neskôr príslušník SIS zakladá politickú stranu s názvom Cieľ.

 

 

Informáciu o zakladaní strany prinieslu viaceré médiá. Medzi prvými TA3.

Prípravný výbor strany zaslal ministerstvu vnútra oznámenie o spustení zbierky podpisov na zoznam občanov, ktorí súhlasia so vznikom tejto politickej strany.

Členmi prípravného výboru sú: Peter Tóth, Eva Tóthová a Alexandra Janoušková rod. Macuchová.

 On sám hovorí, že príslušníkom SIS sa stal v roku 1998, keď bol novinár. Vedenie redakcie SME o tom nevedelo. „Prácu spravodajského dôstojníka som vykonával pod krycou legendou novinára až do roku 2003, keď som bol na krátky čas vymenovaný za riaditeľa sekcie vnútorného spravodajstva SIS. Po odvolaní z funkcie som v tajnej službe pôsobil ešte necelé dva roky. Od roku 2005 som striedavo na voľnej nohe, pracujem v súkromnom sektore alebo sa venujem písaniu kníh," píše o sebe Tóth. Napísal napríklad knihu Krycie meno Bežec, ktorá je o jeho práci agenta SIS, a nedávno pokračovanie knihy o jeho pohľade na kauzu Cervanová - Cervanová II.

 Reprofoto Ďateľ.sk


V súčasnosti sa zviditeľnil projektom Ďateľ, na ktorom priniesol diskusiu s Ivanom Lexom, ktorú moderovala ďalšia členka prípravného výboru strany Alexandra Janoušková, ktorá v minulosti moderovala konferenciu Asociácie bývalých spravodajských dôstojníkov.

*autorka článku bola v minulosti redaktorkou SME

Presne v deň, keď prípravný výbor poslal oznámenie ministerstvu vnútra, bol Peter Tóth hosťom Talkshow Zuzany Martinákovej v rádiu Aktuál.